Det är inte alltid fröken tänker efter före...

Hello all!! : )
 
Ja ni, vad ska man säga...? 
Den senaste tiden har det hänt så mycket att jag nästan får svindel... Eller, både hänt och inte hänt... Saker som förväntats hända har inte alls hänt... Men saker som jag inte alls förväntat mej skulle hända...dom har däremot hänt... : ) På gott och ont... Mest gott... : )
 
Men som alltid när det går undan så glömmer jag att stanna upp och tänka efter...att ta med alla komponenter i beräkningen... Då kan det bli lite galet... Jag som verkligen inte gillar att göra fel eller att göra någon illa mår inte alls bra när jag lyckas göra det iallafall... : (
Nå, det är inte mycket att göra åt saken, mer än att erkänna, be om ursäkt och gå vidare...
 
Det jag dock är både stolt och glad över är att jag verkligen tillåter mej själv att leva fullt ut. Att vara här och nu. Att göra saker j a g mår bra av och bry mej mindre om vad man "borde"... Man borde så himla mycket ändå... Livet är för kort för att inte ha roligt... : )
 
Imorgon (eller om ca 12h) kommer prinsessan hem igen och vi har helgen och veckan full av planer med underbara människor..!! Finaste hon...som jag saknar henne när hon inte är här... Men är glad över att jag numer lever ett liv även de veckor hon inte är här... Alldeles för hårt mot ett barn att känna att föräldrarna "bara" har dom... Även om man inget säger, så tror jag att dom känner det ändå... Det här med att v a r a som man vill att barnen ska vara... 
 
Nu hoppas jag givetvis att prinsessan i n t e ska göra alla dumma saker som jag gjort / gör... (hon hittar säkert på egna..) Men däremot så försöker jag tänka på vad jag vill lära henne... Och det jag framför allt vill lära henne är att man är sin egen lyckas smed. Att man inte behöver leva i ett förhållande för att vara lycklig, men att man behöver sina vänner.. och att man faktiskt kan be om hjälp när man behöver det. Att inte bryta ihop för varje motgång, men att det är ok att visa sej svag emellanåt. Att utan gjorda misstag så kan man aldrig lära sej något. Livet är till för att levas, inte studeras. 
 
Senaste dagarna har jag varit galet slarvig med maten... Beror dels på att jag varit sliten och dels på att jag varit lat... : ) På lördag är dock månaden här...då allt socker och alla kolhydrater ska bort igen!! Det är ju inte som att jag har ätit massor...men jag har tillåtit mej fuska en hel del under sommaren och inte mått dåligt av det...men nu är det dax, nu ska det bort! Nu vore det väl själva den om jag inte skulle få bort några hormon kilon!! 
 
Som jag har sagt tidigare, jag vet att jag inte är störst i världen, men jag ökade dock 3 storlekar på 6 veckor när jag åt som mest hormoner...och tydligen så tar det tid innan kroppen ställt om sej efter hormonrubbningar... Och jag har dessutom två garderober fulla med kläder jag inte kan ha... I-landsproblem, visst... Men mina dåliga leder och svaga muskler mår knappast bättre av att släpa runt på en massa extra vikt...
 
Vet dock av erfarenhet att sluta helt med socker är inte alls lätt... Men jag är tjurigheten själv..! Och har jag lyckats sluta röka och ta mej bort från morfinet...så nog sjutton ska jag väl lyckas plocka bort sockret??!!??
Ni får gärna både hålla tummar och heja för mitt lag dock... Jag behöver all uppmuntran jag kan få! : )
 
...Och recept. Enkla, goda saker man kan äta när man får cravings...som är h e l t utan socker...
 
Är det nu man ska sova då...? : )
Love // TT
 

Om saker som man får & inte får...

Hello all!!
 
Står inför många spännande och okända saker just nu... 
Ni som känner mej vet att då lever jag upp som mest, roligt med utmaningar!! : ) Men allt är inte självklart och vissa saker är det svårt att få ihop...
Ni vet, det här med att äta av kakan och ha den kvar... 
Att förväntas ta beslut utan tillräckligt med beslutsunderlag...
Att inte veta...alls...
 
Jag gillar nya utmaningar men jag gillar inte att inte veta...! Jag blir alldeles för otålig och vill ha alla svar på en gång! Även om jag vet att det är omöjligt... Iallafall jag kan inte sia i framtiden... Om än jag tror det ibland... ; ) Då min förmåga att läsa av situationer och människor gör att jag  inser vad som ska hända innan det gör det...men det är ju att vara observant...inte synsk... : )
 
Jag brukar inte ofta bry mej om att följa de oskrivna reglerna som finns i samhället, jag brukar göra saker på mitt sätt istället för att rätta  mej i ledet... Men det betyder tyvärr inte att jag är obrydd om vad folk tycker och tänker.... Jag ö n s k a r att jag inte brydde mej, för det är en dålig kombo... Att göra saker på sitt sätt men att ändå ta åt sej av folks skitsnack... Men jag jobbar på det! : )
 
Just nu är jag så trött att jag ser dubbelt... Det är tre timmar sen alarmet pep och ändå är jag inte helt vaken än... Skulle bara vilja lägga mej ner och sova...men just idag var en dålig dag för det... Imorgon kanske?? : )
 
....flera timmar senare.....var så trött att jag glömde blogga färdigt...haha!!
Många timmar senare så sammanfattar jag dagen med att jag är lika trött som imorse, men betydligt rikare inombords!! Många trevliga möten idag...! Och ikväll började ju kören om!! S o m jag har längtat!!! : ) En grupp helt underbart mer eller mindre galna människor i kombination med bra musik!! Kan det bli annat än bra?? : )
 
Sen när jag kom hem så fick jag veta att jag ska få finbesök från söder, kul!! Alltid roligt med främmande!! : )
Så även hösten verkar bli full med roliga saker... Så vi får väl helt enkelt se vad som händer i framtiden... 
Har börjat ta tag i en massa saker nu, känns superbra! Känns som om jag kommer att avsluta 2012 med en bang! På fler sätt en ett... : )
 
Nu, sova!! Som jag ska sova... 
Take Care!!
 
Love // TT
 
 
 

Fotboll och musik...

Hello all!! : )
 
Ytterligare en underbar helg till ända... : )
Fredag sov jag när prinsessan var på skolan (måste ju ladda batterierna någon gång..), sen åkte vi och hämtade hem delar av skogen till balkongen och gjorde höst i balkonglådorna.. : )
 
 
Det tyckte prinsessan var superkul! : ) 
 
När lillskrot åkt till pappan så tog jag en socialsväng hos mina vänner... Kaffe och film hos den ena och vin och surr hos den andra... : ) Sen fick jag åka moped hem på natten... Hennes 15-åriga son var snäll nog att köra hem mej. Det var väl 20 år sen sist man satt på en moped..haha, men kul var det! : )
 
Lördagen inleddes med fotbollscup för prinsessan.
 
 
Duktigt snygg i matchtröja och allt... : ) Hade solen i ögonen så jag såg inte hur bilden blev förens sen...haha, bestämda fröken... : )
 
Efter en hel dag med foboll så gick jag hem och taktikvilade, innan det var dax att piffa för kvällen och Lijda Live!!
Då jag behövde vila före så blev det i vanlig ordning stressigt... Men vi hann laga middag, piffa o c h lite balkongmys på 1,5h. Klart godkännt tycker jag... : )
 
Blev dock inga bra bilder från kvällen... Men åh, så roligt det var!! Musik nonstop från kl 19 till efter 01...  Först ut på kvällen var alla duktiga barn... Vi satt ute i tältet i över 2 timmar med tårar i ögonen och knottror på huden... Sötnötar!! Men sen var jag kall...huu... Tur det fanns en loge med bar och dansgolv... ; )
Var där med ett gäng från kören, vi har alltid lika kul ihop!! : ) Sen var det ju massor med känt folk på plats givetvis... : ) 
 
Idag känns det att man var på topp igår, inte många knop har blivit gjorda... Men det gör ingenting, var lätt värt det! : ) Filmmys står på kvällens agenda och ladda inför veckan då jag ska ta tag i och planera en massa saker...
Nu ska jag ikapp!! Med telefonsamtal, möten, bokföring, läsning och vila... : )
 
Hur har eran helg varit??
Love // TT
 
 
 

Nere på botten och vänt...

Hello all!! : )
 
Som vissa av er vet så kämpar jag en del krig, och de senaste två dagarna har det pågått ett stort slag, som jag tillslut vann!! Kriget är inte vunnit ännu, men jag vinner slag efter slag, samlar på mej mer och mer styrka och erfarenhet...så tillslut kommer jag att vinna!! : )
 
Jag jobbar hårt för att få en rätsida på mitt liv och en strategi (för att skydda mej) har varit att inte släppa in någon, annan än mina vänner som redan känner mej,  in på livet... Att aldrig släppa ner garden... Det har för det mesta funkat klockrent... Men så blev jag ovaksam och släppte ner garden en stund...dumt.. Jag borde veta bättre vid det här laget... Men ingen fara, vi bara gör om och gör rätt helt enkelt. : )
 
Så, nu står jag upp igen..har borstat av mej gruset från fallet och lyft blicken mot framtiden! : )
 Nu är ju hösten här.. En härlig och galetrolig sommar har det varit! Och jag har verkligen tillåtit mej själv att njuta och ha kul!! : ) Men nu börjar allvaret.. : )
 
Ännu striktare kost, ännu mer fokus på hälsan och in i företagsvärlden igen!! Lämpligt fort den här gången... ; ) Men frammåt ska jag!! Och jag s k a över målsnöret!! Hur lång tid det är tar...
Som en föreläsare (en väldigt framgångsrik man från Asien) sa,  "Not importent to go fast, just importent to finish race.."
 
Efter en intensiv och smått märklig dag så är det högtid att sova...
Å vet ni vad..? Det är fredag nu... ; )
 
Love // TT
 
 
 
 
 

Lite om mej just nu...

Hello all!! : )
 
Både jag och prinsessan har haft en underbar dag med fina vänner omkring oss mest hela tiden... Kvällen har bjudit på middagsfrämmande, skratt, surr och rörkrökning (Tack igen snällaste du!!)...så nu är det bara elen som behöver dras så har jag äntligen min tvättmaskin inkopplad!! Å nä, inget finns färdigt sen innan i den här gamla läggan, så dom får göra allt från scratch, mina fina vänner.. Jag har tur jag. : )
 
Tänker på hur tur jag har när jag varje kväll känner att jag har något att längta till morgonen därpå...
Jag har så mycket roligt att se framemot nu, att jag nästan glömmer bort att deppa över hösten som hoppade på mej utan förvarning... Bikini ena da´n och kofta nästa...
Men hösten är mysig den med... Med mörker, filtar, tändaljus, tjocka härliga tröjor och mys...
Jag var inte riktigt klar med sommaren bara...den kom så sent...
 
Tänker på det här med relationer mellan människor...hur svårt det kan vara ibland...fast samtidigt så självklart...
Med mej (och fröken livrädd) är det just nu så att jag kan likna kärlek med när jag åker bergochdal bana... Jag är pirrig och förväntansfull innan...men när jag väl sitter där fastspänd och vi börjar åka uppåt så kommer samma panik varje gång: Varför gör jag så här mot mej själv??? Varför utsätter jag mej själv för det här..?? (Tittar ner och får svindel) Sen går det utför och jag skriker rakt ut!! Första sekunden av skräck, men sen byts det ut till lyckotjut! Jag ääääälskar hur det drar i magen och jag bara njuter. Full av endorfiner...! 
...å sen...vad händer sen...? 
 
Här är en bra låt och en bra beskrivning av mej...
 
 
 
 
"Go Easy On Me"

Go easy on me for the night has been long.
I’m not quite as strong as you see me.
I came here alone and I’ll leave on my own,
The next stop is home so go easy on me.

Oh, I don’t need your truth
Or a good talking-to from your mountain.
No, I don’t know your name and I won’t take the blame
Don’t know what you need, so go easy on me.

Go easy on me, for I mean you no harm.
It’s possible charm is in order
But you make it so hard when you throw up your guard
I’m not here to spar so go easy on me.

Oh, the clanging of swords
And the war of the words doesn’t move me.
See, my heart barely works and it’s covered in dirt,
It still kind of hurts, so go easy on me.

Oh, I see in your eyes
You don’t realize what you’re doing.
So, here’s some advice, never hurts to be nice.
If you’re not gonna be, then go easy on me.
Go easy on me, go easy on me

Please do...

Love // TT

Om barn...

Hello all!! : )
 
Fick just höra en barn/ungdomsexpert bekräfta mitt mantra som jag har genom prinsessans utvecklingsfaser... "Det är bra med tjejer med stark vilja, det är bra med tjejer med stark vilja, det är br..." 
Experten fick frågan om en 2-åring som fick 40-45 min långa raseriutbrott när hon inte fick som hon ville... Svaret var: Det är normalt. Hon testar sina gränser mot världen, hur mycker kan hon påverka/bestämma? Går det inte att lugna henna, så låt hon vara ifred (i den mån det går) och lugna sej själv... Det går över. Får hon inte testa sin vilja, så blir hon en lealös nickedocka som gör allt som andra säger åt henne, och det vill du inte när hon är 14. Alla barn är olika, men barn med stark vilja klarar sej bättre som unga vuxna. Dom kakn ta hand om sej själv.
 
Det här med barnuppfostran är svårt... Ibland känns det som att "damned if you do and damned if you don´t"... Och inte blir det ju alltid så jättebra i konflikter när man är trött eller har ont... Men jag försöker ha en rödtråd... Jag anser absolut inte att barn ska få göra som dom vill (gränslösa barn är enligt mej otrygga barn..) men jag anser att dom ska få chans att utveckla förhandlingsförmåga, förstå konsekvenser och kunna sätta ord på känslor.
 
När vuxna använder fraser som: "Din vilja står och växer i skogen"  eller "För att jag säger så!" går det kallakårar i mej... Vad lär vi dom då?? Hur ska dom kunna fungera i relationer när dom blir vuxna om dom aldrig fått lära sej förhandla och kompromissa?? Om man blivit toppstyrd hela sin uppväxt, hur ska man då kunna ta hand om sej själv sen? Våga stå på sej och kunna ta genomtänkta beslut?
 
Jag vet att vissa anser att jag är "slapp" med henne för att hon har utbrott mot mej, men var ska hon annars få vara och prova ut vem hon är om inte hemma?? Barn testar där dom är trygga. Ibland kan jag dock bli galen på att jag lärt henne förhandla (för hon är duktig på det), men då säger jag: "Det här är inte förhandlingsbart." Och då vet hon... : ) 
 
Sen finns det andra som nog tycker att jag är hård med vissa saker... Men man väljer ju sina kamper... Alla är vi olika med vad som är viktigt... Jag tycker inte det är så supernoga med att man måste sitta vid matbordet när man äter (jag äter ju själv helst framför tvn) eller att hon får somna till film eller ljudbok... Däremot så tycker jag att det oerhört viktigt hur man låter och beter sej mot andra. Låta eller vara otrevlig mot andra är aldrig ok, varken som barn eller vuxen. Det kommer jag inte tycka när hon är tonåring heller. Oavsett vad alla säger om att "lycka till när hon är i tonåren..".Jag säger inte att hon inte kommer att låta otrevlig (hon är ju som alla andra) men jag kommer aldrig att resignera och tycka det är ok. Viss skillnad... : ) 
 
Dom säger ju det, små barn små bekymmer... Och visst är det så... Med tanke på mina egna tidiga tonår och klimatet bland ungdomar idag, så är det ju inte utan att man gruvar lite... Mycket med tanke på det så har jag alltid sett till att hon har ett stort skyddsnät med vuxna runtomkring henne, vi är många som kan fånga upp om hon hamnar på villovägar... Den dagen när mamma är knäpp och inte fattar någonting, så vill jag att det ska finnas andra klokavuxna i hennes närhet som hon istället kan vända sej till. Men sen är sen och nu är nu.
 
Och jag kan ju inte låta bli att tycka att jag har världens mest underbara unge!! Vi har galet roligt ihop, hon och jag. Hon tillför och berikar mitt liv varje dag. Ser fram emot att följa henne genom livet. Min lilla dramaqueen. : )
 
Nu en snabb powernap innan dagen sätter in på allvar... : )
Love // TT

Hahahahahaha!!!!!

Hello all!! : )
 
Just nu skrattar jag så att jag gråter...!!! Underbara, ljuvliga Sheldon Cooper i The Big Bang Theory! Han är så sanslöst rolig och det blir bara bättre och bättre ju mer man tittar...
 
http://youtu.be/9aKwIPMJP9A
 
Inget av de bästa klippen gick att bädda in...så det fick bli en länk..
 
Lite citat:
Raj: I don't like bugs, okay? They freak me out.
Sheldon: Interesting. You're afraid of insects and women. Ladybugs must render you catatonic.
......
Sheldon: I'm not insane, my mother had me tested!
 
.....
Zack: You know, I saw this great thing on the Discovery Channel. Turns out if you kill a starfish it'll just come back to life.
Sheldon: Was the starfish wearing boxer shorts? Because you might have been watching Nickelodeon.
 
.....
Leonard: Sheldon, you can't train my girlfriend like a lab rat!
Sheldon: Actually, it turns out I can.
.....
 
Jag förstår att alla inte delar min fascination...och första gången jag såg serien så underade jag om dom varit fulla när dom köpte in den... Men det är så sinnessjukt roligt! : )
 
Som ni kanske förstår så har det varit en tv-kväll för mej... Har gjort en del vardagsmåsten idag och då vill ju inte kroppen vara med längre, så då blev det mina fina vänner soffan, datorn, tv:n och telefonen ikväll... 
 
Har även sett något otroligt dåligt ikväll, "Färjan". Hur människor frivilligt går med på att bli filmade i dom situationerna är beond me... Att det skulle vara förevigat är nog hemskt, men att det sen sänds på primetime i svensk tv... I do no´t get it!! Det är ju nog hemskt om man hamnar på bild eller om man gjort en statusuppdatering som blev mer uppriktig för stunden än den kanske borde...
 
Men det är ju tur att vi är olika.
Det är många som inte förstår varför man bloggar eller facebookar heller, så... : )
 
Annars har det ju varit prinsessans första skoldag. Vi var många nervösa föräldrar som lämnade imorse...barnen däremot var betydligt coolare... Och jag tog rätt beslut när jag lät henne vara en stund på fritte idag...för hon ville inte hem... : ) Mammas stora tjej... Dom är 47 ungar som började förskoleklass nu, uppdelat på 3 grupper...så hon har många att lära känna... : )
 
Sådärja, då blev klockan för mycket igen...
Sova.nu
 
Love // TT

Ah, dessa underbara helger...

Hello all!! : )
 
Då var det söndag igen...och likt övriga söndagar så är jag rätt slut... : )
Gårdagens ena uppdrag gick (inte så bra som jag velat, men det gick...) och det andra fick jag hoppa över pga överansträngd brändhögerhand...
 
Sen åkte vi till min finamamma med sambo och blev bortskämda!! God mat och dryck, skratt, surr, gitarrspel och sång...som det brukar vara när vi ses... : ) Och imorse vaknade prinsessan okristligt tidigt (som sej också brukar när vi sover där..) så det blir en tidig kväll för mamman ikväll...
 
...vi har ju en stor dag imorgon, prinsessan och jag...hon börjar ju s k o l a n!!! Nu har vi helr plötsligt tider och passa jag och hon... Vi som är vana att chilla på mornarna och göra lite som vi vill veckorna hon är här... 
Ska faktiskt bli lite skönt med ordning och reda här hemma...fasta tider...  Men ovant blir det ju... : )
 
Idag har vi sugit ur det sista av sommaren (känns det som) och åkt på en båttur som innehöll 1000 frågor från en imponerad litentjej (att det fanns flera sängar, kök och en gps som visade när man körde ovanför fiskar var det som imponerade mest!!) och givetvis så fick hon bada!! : ) Vattnet var faktiskt varmt, men sen krävdes mycket kläder för att få tillbaka värmen... 
 
 
 
 
Så avslutade vi söndagen med fotboll!! : ) På lördag ska hon spela sina första matcher i en minikupp... Ska bli såååå spännande att se sötnötarna sparka på bollen samtidigt... : )
 
Nu blir det att somnafilm...och ignorera att jag ingen sked har att skeda med... : )
 
Love // TT

You can not burn out if you´re not on fire...

Hello all!! : )
 
Handen gillar inte riktigt att skriva, men vi gör att försök... : ) Borde kanske kika lite varför det gör så ont, men är ärligt lite rädd för att röra i det där...sen sa sköterskan att jag skulle låta det vara... Men det gör mer ont idag än tidigare...är väl inte riktigt som det ska vara?? Nå, what ever..! 
 
Idag fick jag prinsessan efter lunch så vi hann bada många timmar!! Eller inte jag då... När vi just kommit till badstranden så började det ösregna... Men prinsessan badade ändå och jag satt under ett träd i väntan på att skuren skulle vara över...  en rolig dialog som överhördes under trädet:
 
Barn: -Pappa, varför måste vi åka hem nu??
Pappan: -Därför att man inte kan bada då det regnar!!
Barn: -Varför inte det??
Pappan: -Därför att då blir man blöt...
 
Hahahahaha, jag tyckte det var hysteriskt roligt... Påsamma sätt som jag tyckde det var roligt att se alla som just kom upp ur badvattnet, springa ifrån regnet... : ) Däremot hade det kanske varit fiffigare om jag kommit på det där med skydd under trädet lite tidigare för filten och alla andra grejers skull...det hade det kanske varit... Men det torkade ändå i solen sen. : )
 
Har än en gång fått mej en lektion av livet att inte ha så bråttom!! Jag f ö r s ö k e r verkligen lära mej att aaaaaandas... Att jag missar ingenting någon annanstanns... Att det viktigaste är att vara här och nu...
Går bättre än någonsin, men därför inte sagt att det går bra... : )
Jag har så lätt för att haka på cirkusen! När folk börjar ställa frågor och påståenden så är det fort jag spinner med... Men jag hinner... Var sak har sin tid...
 
Ikväll har jag sett "Filmen med The Doors" ...galet bra!! Otroligt välgjord. Och bara en sån sak som att berättarrösten inte är någon mindre än Johnny Depp!! 
http://www.svtplay.se/when-youre-strange---filmen-om-the-doors
 
Imorgon har jag uppdrag som jag undrar hur jag ska klara av med en bränd högerhand... Men en bra grej kan ju vara att sluta skriva och gå och sova istället... ; )
 
Avslutar med en klassiker... 
 
 
 
You know that it would be untrue
You know that I would be a liar
If I was to say to you
Girl, we couldn't get much higher

Come on baby, light my fire
Come on baby, light my fire
Try to set the night on fire

The time to hesitate is through
No time to wallow in the mire
Try now we can only lose
And our love become a funeral pyre

Come on baby, light my fire
Come on baby, light my fire
Try to set the night on fire, yeah

The time to hesitate is through
No time to wallow in the mire
Try now we can only lose
And our love become a funeral pyre

Come on baby, light my fire
Come on baby, light my fire
Try to set the night on fire, yeah

You know that it would be untrue
You know that I would be a liar
If I was to say to you
Girl, we couldn't get much higher

Come on baby, light my fire
Come on baby, light my fire
Try to set the night on fire
Try to set the night on fire
Try to set the night on fire
Try to set the night on fire
 
Lite ironi kan man ju se i mitt låtval tycker jag... ; )
 
Appropå att leva för fort och att springa i väggen, så är ju livet ändå till för att levas!! Därför avslutar jag som jag började:
"You can not burn out if you´re not on fire!"
 
Love // TT

Det handlar om mej...

Hello all!! : )
 
Ok, är inte lika dramatisk som jag var igår...men andemeningen står kvar...
Ibland när jag levt lite för fort så behöver jag backa och bara reflektera...det är exakt vad jag gör just nu...
 
Tillbringat större delen av dagen själv (som jag så ofta gör, men sällan skriver om..), varvat med långa telefonsamtal med människor som verkligen betyder något...
Missförstå mej rätt, som jag så ofta skriver, så är jag oerhört tacksam för alla mina fina vänner som jag har turen att få ha omkring mej allt som oftast... Men ibland vill man prata med / umgås med dom som verkligen känner en... Som redan vet allt... Som förstår varför man sa eller gjorde på ett visst sätt utan att man behöver förklara... 
 
Jag älskar verkligen att ha människor omkring mej och det är superroligt att lära känna nytt folk!! Men efter ett tag så kommer ju det oundvikliga samtalsämnet...: "Vad är det egentligen som är fel på dej?"  (Å nä, just nu menar dom inte i huvudet..det är en h e l t annan diskussion ; ) , utan mina fysiska tillkortakommanden)
 
Dom allra flesta frågar ju av omtanke och eller för att dom vill lära känna mej, och hur lite jag än vill prata om mina utmaningar så försöker jag berätta...jag försöker hålla det kort och enkelt utan större känslomässig inblandning (annars börjar jag tokgrina)... Men iochmed det så är det ju lätt för den som lyssnar att missförstå... Men 14,5 år av sjukdom och 4 diagnoser går inte att avklara på några minuter... Och i ärlighetens namn, vem vill prata sjukdomar längre än nödvändigt??
 
Jag valde för många år sen att jag absolut inte ville bli synonym med mina hälsoutmaningar, jag ville att folk skulle se m e j, den j a g är och inte bara sjukdomarna... Med blandade resultat... Antingen så tar det väligt länge innan dom får klart för sej att jag inte ens är arbetsför till 100% och förstår inte alls varför inte jag kan göra som alla andra (ex hjälpa till att bära, måla, klättra upp eller ner på något, gå en långprommenad eller ta cykeln till festen...) ...Eller så vill dom "fixa mej"... Igen, i all välmening... "Men varför gör du så?? Borde du inte göra så här istället?? Har du provat det här?? Jag känner en som...och då gjorde den...och nu mår den jättebra!!"
 
Om man har något form av tillkortakommande så verkar många människor anse att då är man ett allmänt klotterplank eller förslagslåda... Då är det, för många, helt plötsligt okej att tvinga på denne sina åsikter och kunnande...och de flesta blir helt plötsligt experter i frågan hur denne ska leva sitt liv...
 
Ett exempel: När de flesta människor har varit på en fest av något slag, så är dom trötta dagen efter...inget konstigt med det... Men råkar j a g nämna att jag är trött (för att jag varit uppe längre än jag borde, för att jag druckit vin eller vad det nu är för anledning) DÅ minsann, då borde jag ju tänka mej för vad jag gör... Jag borde inte trötta ut mej osv... Men herrejösses!! Har inte jag rätt att vara lite sliten som alla andra?? (Av andra anledningar än mina tråkiga sjukdomar!!)
 
Jag kan meddela att jag har ont v a r j e dag, alltid. De flesta gånger jag sover dåligt är på grund av smärta som jag fått från vardagen. Alla läkare, sjukgymnaster, kuratorer och psykologer jag träffat har sagt samma sak, det är jätteviktigt att jag gör saker som är roligt, som ger mej energi för att jag ska orka kämpa med allt det andra.Ä v e n om det kostar på fysiskt... (naturligtvis med moderation som med allt annat..)
 
Ni ser inte alla timmar på dygnet som jag vilar...på samma sätt som jag inte hänger bakom era fönster... Men visst är det lite märkligt att jag måste försvara mej och det sätt som jag har valt att leva...? När ifrågasatte jag er sist??
Jag skriver inte om alla timmar jag vilar och återhämtar mej, för hur kul är det att läsa?? Eller framförallt, hur kul är det för mej att skriva om?? (Då jag faktiskt skriver för mej själv i första hand..) 
 
Jag vet att jag här har pratat för de flesta med någonform av hälsoutmaning, så det är inte bara mej det handlar om...
Dom det här inte gäller behöver inte alls ta åt sej... (det behöver ingen annan heller för den delen..)
 
Och snälla l ä s vad som står. Det står inte att jag har något emot att folk vill veta vem jag är och hur mitt liv ser ut, det står att det är svårt att förklara...och framförallt att det är svårt att förstå...
 

Jag har provat väldigt många sätt att hantera mina utmaningar på och aldrig har jag varit på mer rätt väg än jag är nu... Jag tillåter mej själv att ha roligt, att leva här och nu...jag är väligt medveten på vad jag äter, men tillåter mej själv att "leva" där med...jag sätter upp långsiktiga, medvetna och stenhårda mål och jag har en enorm diciplin, så jag kommer att passera varenda målsnöre jag satt upp...! Ibland behöver jag bara justera tidsramen... 
Jag v e t vad jag gör och jag har proffs vid min sida som jag rådgör med...så ni kan släppa den... : )
 
Till er som har någon i er närhet som kämpar med något, försök inte fixa dom, det kan (om ens det är möjligt) bara dom själva göra...ge dom istället en kram och bara var där...acceptera den delen av eran vän på samma enkla sätt som ni accepterar hårfärg eller yrkesval... Det är faktiskt inte svårare än så...
 
Tack för eran uppmärksamhet och tack för att ni finns!!
Imorgon ska jag inte vara lika allvarlig, promise... ; )
 
Love // TT

Ja ni, vad säger man...?

Hello all!! 
 
Idag har varit en dag av minst sagt blandad kvallité... Highlights var solen och fina vännerna som tog med mej på lite äventyr... Botten nappen var när jag lyckades lägga handen på en stekhetplatta... (det är tydligen inte meningen att jag ska gå runt med lite smärta och krångel,klaaaaaaaaaaaaant!!!!) och att jag igen, absolut inte förstår mej på människor!!?? Varför jag ens försöker är lite utöver mitt eget förstånd faktiskt... Jag borde veta bättre vid det här laget...!! Gaahh!!!
 
Få gånger jag faktiskt blir ledsen över saker längre, men idag blev det lite för mycket...
Att jag aldrig lär mej... Folk är aldrig den dom utger sej för att vara... It´s all about What´s in it for me...
 
Kan hända att jag är extra kinkig för att jag har ont... Men dom som känner mej vet att det finns få saker som sårar mej så mycket som att bli tagen för given... Eller att bli dissad...
 
Sometimes life really do suck!!!
 
Det var bara det..
Love // TT

Om att betala priset och det vänder fort...

Hello all!! : )
 
Igårkväll och idag betalar jag priset för helgen... Ändå chillade jag hela långa dagen igår... Behövde inte ens laga mat själv (gillar att få bli lite bortskämd..), men jag blev kall... Dessutom så c y k l a d e jag för första gången på 10 år!! Gillar att det gick, men så klart får jag betala för det med...
 
Tänker på hur mycket enklare det är att stå ut med smärta när man mår bra... När man får göra och se fram emot roliga saker... Jag säger inte att det är ok, det är det aldrig... Men jag säger att det blir hanterbart att betala priset när värdet är högt... : )
 
Om jag fick önska, så skulle jag gärna skeda, se film och mysa bort alla tankar på smärta...
Men ett varmt bad och film med me, my self and I funkar ju det med...
 
Hmm...så fort det vänder...
Fick just ett telefonsamtal om att en fin, äldre, nära är sjuk... 
Skickar värme, styrka, kärlek och massor med fighting spirit...Till henne och till alla i hennes närhet...
Själv överdoserar jag vitaminer och vitlök för att skrämma halsontet på flykten så jag kan åka och hälsa på...
 
Till finaste du...
 
Jag är så oerhört lyckligt lottad som får ha dej i mitt liv.
Du har det största och varmaste hjärta av alla jag känner..
Du har ett gott ord och en vänlig tanke till alla...
Hos dej har man alltid hittat en obegränsad källa av kloka ord och gott fika...
Av allt du gett och delat med dej av under alla år är det nu dax att du tar tillbaka...
Det är din tur att ta emot.
Ta emot all våran kärlek.
Ta emot all hjälp som erbjuds.
Och bli frisk! 
 
Nu torkar jag tårarna och avslutar med en fin sång...
 
 
 
 
I have a dream, a song to sing 
To help me cope with anything 
If you see the wonder of a fairy tale 
You can take the future even if you fail 
I believe in angels 
Something good in everything I see 
I believe in angels 
When I know the time is right for me 
I'll cross the stream - I have a dream 
[ Lyrics from: http://www.lyricsfreak.com/a/abba/i+have+a+dream_20002830.html ] 
I have a dream, a fantasy 
To help me through reality 
And my destination makes it worth the while 
Pushing through the darkness still another mile 
I believe in angels 
Something good in everything I see 
I believe in angels 
When I know the time is right for me 
I'll cross the stream - I have a dream 
I'll cross the stream - I have a dream 

I have a dream, a song to sing 
To help me cope with anything 
If you see the wonder of a fairy tale 
You can take the future even if you fail 
I believe in angels 
Something good in everything I see 
I believe in angels 
When I know the time is right for me 
I'll cross the stream - I have a dream 

Love // TT

Härligt härligt, men farligt farligt... : )

Hello all!! : )
 
Är hemma och mellanlandar i soffan efter fina vännens 20-årskalas med galet mycket godmat och trevliga gäster!! Givetvis så hade hon gjort mat och fika som jag kan äta... Hon skämmer bort mej! <3
Mina vana trogen att vara ute i sista minuten så klev jag i land 50 min innan kalaset började och då skulle jag hinna hem, duscha och fixa både mej och present...men jag hann!! Just precis...
 
Igår hade jag en underbar fredagkväll med båtliv, god mat och dryck och underbart sällskap!! : ) Och alldeles om en stund kommer vännen och hämtar mej så ska vi hämta cykel, fixa käk och tagga inför kvällen..! ...imorgon lovar dom sol, så då hoppas vi på båtliv igen... : )
 
Den här sommaren verkar tagit en oberäknad vändning...och vi (frökenlivrädd och jag) håller nästan andan i väntan på vad som händer här näst... Den som lever får se... Men en sak är då säker, att r o l i g t har jag!!! : )
 
En låt som passar in på oss (frökenlivrädd och jag) idag...:
 
 
 
Jag var inte mer än tolv
Och jag bara sparka' boll
Men så, en dag
Kom min farsa in till mig
Och ville snacka om en grej
Ni vet, nog vad

Ooh, jag minns så väl de orden
Som min farsa sa

Härligt härligt, men farligt farligt
Ganska vanligt, men oförsvarligt
Härligt härligt, men farligt farligt
Så ta det varligt

Det blev vinter det blev vår
Och det gick väl några år
Sen kom, den dan
Jag fick följa henne hem
Och jag hade nåt på känn
Ni vet, väl vad

Men, så kom jag på i porten
Vad min farsa sa

Härligt Härligt, men farligt farligt
Ganska vanligt, men oförsvarligt
Härligt härligt, men farligt farligt
Så ta det varligt

Men så går det som det går
Och med tiden man förstår
Sånt där, rätt bra
Och nog händer det ibland
Att det händer lite grann
Ni vet, nog vart

Ooh, jag börja fatta bättre
Vad, min farsa sa

Härligt härligt, men farligt farligt
Ganska vanligt, men oförsvarligt
Härligt härligt, men farligt farligt
Så ta det varligt

Härligt härligt, men farligt farligt
Ganska vanligt, men oförklarligt
Härligt härligt, men farligt farligt
Så ta det varligt
 
Nu: Powernap!
Snart: Hörde jag en skål!!?? : )
 
Love // TT

Du kan vara trött!! : )

Hello all!! : )
 
Ber om ursäkt får den låga bloggfrekvensen...men jag har allt som oftast folk omkring mej 24/7..och när jag inte har det så sover jag... ; )
 
Som alltid är helgerna med prinsessan mer än fullbokade...och då jag är ett nattdjur med likasinnade vänner, så betyder det m i n u s på sömnkontot...men p l u s på energikontot... : )
En galen helg som alltid, med kalas, fotboll, musik, surr, bus, skratt varvat om varandra...
 
Igår var jag (efter  en del nattsuddande) galet trött...så inatt sov jag vääääääääldans gott... : )
Upp på morgonen och iväg med fina vänner och fina barnen på en heldagsutflykt i skärgården... Kl var 19.30 när vi var hemma igen... Fulla av sol och glädje! : ) 
Jag blir lite deppig och får en del (läs mycket) panik när det blir augusti och höstvindarna börjar blåsa... Så att få en dag i bikini var just vad jag behövde!! : )
 
Så här såg det ut när vi var påväg hem vid 19-tiden ikväll... : )
 
 
 
 
Imorgon ska vi på lek och kaffedejt på dagen och när prinsessan åkt till pappan blir det mera båtliv för mej...! : ) Fast med en annan båt och på ett annat sätt... Älskar verkligen att vara på sjön!! Underbart!! : ) Är återigen så tacksam över mina fina vänner!! : )
 
Just nu ser det ut som ett krig i läggan... Var rätt slut när vi kom hem... Så jag packade nyss upp allt, men orkade inte mer än att ta ut kläder, disk och annat...vilket betyder att det ligger grejer och kläder överallt... Nå, det får jag styra upp imorgon... Behöver sova först...
 
Känns skönt att jag har bestämt att det är sommar för mej ända till september...sen kan det ju bli en rätt kall sommar, men då får det väl vara det då!! : ) 
Visst har jag sagt att jag gillar mitt liv?? ; )
 
Nu vill kroppen ha sömn och vila...
Så nu säger jag godnatt...
 
Take care!!
Love // TT
 

En nygammal kärlek... ; )

Hello all!! : )
 
Igår em kom prinsessan och jag är återigen hel.. : )
Jag har hittat ett liv utan henne och har vansinnigt roligt, men naturligtvis så fattas hon mej när hon inte är här... Konstigt vore väl annars...? : ) Isynnerhet när det är bra väder och man åker och badar u t a n henne... Eller gör andra "barn saker"... Men hon har en pappa som älskar henne och som finns där, d e t är det inte alla som har... Så jag tycker ändå att vi lyckas skapa det bästa möjliga av en knepig situation...
 
Jag gillar att mitt socialaliv fungerar nästan lika bra hemma från soffan som något annat... Tack datorn... Tack internet... Tack mina vänner... Jag behöver aldrig vara ensammen om jag inte vill det... : )
Men jag gillar naturligvis mest sällskap irl.. : )
 
Igårkväll hittade jag tillbaka till en nygammal kärlek... ; )
Fast även om vi visserligen pratar om en man här, så pratar vi inte om d e n sortens kärlek... Vi pratar givetvis om musik... Jag har lyssnat på honom för flera år sen, gillade hans musik från sekund ett, men liksom tappat bort honom på vägen... Å nu har jag hittat honom igen...!
 
Det är så där naket och enkelt...som jag vill ha det... : )
 
Å en mer rockig variant...
 
 
 
 
 
 
Fast att...jag har ju en tendens att falla för sånna här människor...så hade jag träffat honom irl så hade jag förmodligen trillat dit på det sättet oxå... : )
 
...suckar åt min hopplöshet... : )
 
Ler däremot åt betydelsen musiken har i mitt liv... Jag och prinsessan spelade och sjöng idag igen... Hennes största nöje just nu är att "sola" när jag spelar piano... Och bitvis låter det riktigt bra... Enklast för henne är ju om jag spelar allt i c-dur, för då kan hon sola på dom vita tangenterna... Men jag ids inte transponera om låtarna... Fast fortsätter jag spela så kommer det nog av sej själv tänker jag... : )
 
Imorgon är det välgörenhetsspelning från 12-20 i badhusparken...en massa olika band som ska spela...å prinsessan och jag har både kalas och fotboll att få in däremellan...men lite musik ska vi lyckas hinna med... : )
 
Nu har prinsessan somnat...så nu är det dax för en stor skål popcorn och ett glas rosévin... ; )
Härlig lördag på er alla!! : )
 
Love // TT
 
 

sometimes life´s unfair...

Hello all!! : )
 
Det har varit några hårda dagar då jag betalat räkningen efter min vistelse i huvudstaden... Men det gör inte så mycket... Efter 14 år med skrotkroppen så vet jag ju att det är så. Alla får betala, men konceptet "there´s no such thing as a free lunch" tar sej löjliga propotioner för mej ibland... : ) men...att ligga i soffan med smärtor är inget nytt...men att kunna ha r o l i g t däremellan...det är nytt... : )
 
Igår började månaden då jag ska börja försöka ta mej tillbaka till arbetslivet... På mitt sätt...i min takt... 10 timmar / vecka är inte mycket...men för mej så är det enormt!! Under alla dessa år så har hoppet aldrigt lämnat mej!! Under dagar som nu varit så tänker man ju h u r ska det ens vara möjligt?? Men det s k a gå...på något sätt så ska det göra det. Basta! Man får vara väldigt kreativ och lösningsorienterad bara... Först gäller det att hitta någon från den fantastiska( i r o n i )myndigheten som tror på mej och sen är det bara köra... : ) ..eller nå´t... : )
 
Nästa månad är det dax för fas två...då ska a l l a gifter ut ur kroppen igen!! Bort med a l l t socker, i alla former, bort med alla kolhydratar (ja, även popcornen...) och tillsatser!! Ska jag orka så måste jag ge kroppen rätt förutsättningar!! Men jag ska förbereda mej bättre den här gången... Leta reda på enkla recept som jag orkar laga... Sån´t som funkar som snabbmat.. Köpa hem rätt varor så att jag k a n göra något gott när smärtcravingsen tar vid... 
 
Så bra som jag mår nu meltalt, har jag nog aldrig mått...!! Skrotkroppen och ekonomin lämnar givetvis en hel del övrigt att önska, men det gör mindre när man får må bra!! : )
 
Däremot sörjer jag över fina vänner som inte får må bra... Där livet och verkligheten slår dom i ansiktet gång efter annan... Där dom aldrig får en lugn stund... Där dom knappt hinner upp till ytan för att hämta luft innan dom dras ned igen... 
Och jag upphör aldrig att förvånas över hur oerhörtelaka och själviska människor kan vara! Dom måste ju leva ett otroligt enfomigt och häldelselöst liv när dom har så mycket energi över till att hitta på saker om och förstöra för andra...och dom måste dessutim omge sej av extremt korkade personer som inte ser igenom spelet...
 
När man ser att livet hanterar någon ovanligt hårdhänt, vore inte det självklara att sluta upp vid denne någons sida iatället för att vända ryggen till...?
 
Ni som kämpar, ni är mina hjältar!
Jag kämpar inte era strider, men däremot har jag kämpat i många egna...och jag vet att det vänder tillslut...även om det inte ser ut så just nu... Efter storm kommer sol, så är det... Men ibland ska det storma dj*igt länge och intensivt först...
...och jag finns här...whenever...
 
Ta hand om varandra!!
Love // TT
 
 
 
 

RSS 2.0