Mitt alldeles egna "biggest loser"! :-)

Hello all!! :-)
 
Lovade er en uppdatering om det nya, spännande som händer i mitt liv...ett par veckor senare så kommer den äntligen... :-)
 
Onsdagen den 26 november åkte jag ner till Stockholm för en kickoff och utbildningsdag i ett viktminskningsprogram som heter bodykey..
 
Innan flygtaxin hämtade mej och innan frukost lekte jag CSI och tog dna-prover på mej själv...
 
 
Coolt!! :-)
 
Proverna skickades sen ner till Österrike för analysering... För att få reda på hur och vad jag ska äta för att må så bra som möjligt.. och vilken typ av träningsform som fungerar bäst för mej ur ett viktminsknings perspektiv...
Sen gjorde jag en profil på bodykeys hemsida och när testresultaten var klara så las det upp en plan på kost och motion anpassat just för mej. Finns massor med olika recept att välja ifrån och man kan även lägga till egna...
 
En ny frukostfavorit för mej är att hacka och blanda ihop dadlar, valnötter och keso och lägga på mörkt bröd... Istället för juice så tar jag vatten med några droppar citron eller limekoncentrat i och så lättmjölk i kaffet..
 
En massa nya kosttillskott är införda i min nya, dagliga rutin...
Programmet räknar ut vilket kosttillskott jag behöver efter det jag loggar att jag äter.
Lite "mäckigt" är det från början innan man läst in sej, men sen går det på rutin. Enklast är att jag bestämmer kvällen innan vad jag ska äta, så jag vet att jag har allt hemma eller om jag behöver handla. 
 
Nu är ju inte jag störst i världen, men med min skrotkropp så känns varje extra kilo kan jag säga.. 
Tyvärr så har jag inte kunnat motionera så som jag velat, men resonerar som så att från ingenting så är varje extra rörelse en förbättring. :-) Man måste bara vara extra strikt med vad man äter när man inte kan röra på sej, men det visste jag ju redan...så det är inget nytt..
 
Tuffast är när jag är hos mina fina svärföräldrar och ser hockey...där finns alltid en massa gott godis...och sitta framför skålarna i flera timmar och se när andra smaskar i sej  är inte kul... men det går. Brukar ta ett grönt äpple, dela det i klyftor, ösa på massor med kanel och låtsas att det är äppelpaj... ;-)
 
Men när vågen visar resultat så är det desto roligare!! :-)
På fyra dryga veckor så har jag tappat 2,8kg 
 
Det här programmet lanseras i sverige i mars och tanken är att jag ska ha testat och utvärderat det i 3 månader innan dess... och förhoppningsvis uppvisa resultat... :-) 
På kickoffen så fotades vi i sann biggestlooser anda...så man måste ju ha ett resultat att visa upp inför nästa fotografering... ;-)
 
Så nu kör vi mot ett hälsosammare 2015!! :-)
Och jag som gillar att vara lite tvärtemot började förändringen en månad i n n a n nyår och nyårslöften. Tungt att börja julmånaden med all glögg och alla pepparkakor. Men jag överlevde.. ;-)
 
Hakar ni på mej i mars?? ;-)
 
Love // TT
 
 

Kärlek, smärta, lycka och otillräcklighet...

Hello all! :-)
 
Som så många gånger förr så är jag tacksam över all den fina kärlek jag har i mitt liv och samtidigt så oerhört frustrerad över att jag inte räcker till... att inte orken finns som den borde...
De festa av de fina människorna jag har omkring mej förstår att jag inte alltid orkar, men det finns fortfarande de som inte förstår...
Som inte förstår att ibland kan det vara för tungt att svara i telefonen eller att svara på ett sms... Faktiskt. Det finns stunder när jag bara behöver fokusera på att andas... 
 
VM i I-lands problem när man har så många fina vänner att man inte hinner med...
Men det blir tråkigt när min brist på kraft misstolkas som bortprioriteringar från min sida... Men om man inte känner mej bättre än så...att man tror att jag bortprioriterar de som betyder något för mej...då kanske vi inte var så nära trots allt?
 
Senaste veckorna så har jag slagits med en allt tilltagande smärta och borttynande ork... 
Jag kan ligga vaken natt efter natt med ingen större önskan att få sova, och när det väl vänder så sover jag nästan dygnet runt utan att bli pigg.
Mitt i allt det ska jag fortfarande fungera som mamma, flickvän, vän och allt det där... Mamma är allt jag m å s t e vara, så där kommer alltid min högsta prioritet att ligga. Jag gör massor av saker för och med min älskade unge som jag egentligen inte orkar och som jag får betala för sen, men det är det värt. Jag skulle a l d r i g välja bort en aktivitet för henne för att jag skulle orka med någon vuxen människa sen. Punkt.
Det enda jag ibland gör på timmar jag kunde haft med henne, är att jag jobbar på att förbättra våran ekonomiska situation. För hennes och min framtid. Jag har mina stackars 5/h/v att jobba med. Ibland blir det inte ens det. Men a l l t tillskott i kassan och a l l riktining ut ur rävsaxen jag sitter i ekonomiskt är mer än välbehövligt.
 
Och alla "välmenande ord" som att: "Borde du inte ta det lite lugnare?" "Du kanske skulle göra mindre..?" "Du klarar ju dej på det du har" "Du borde vila mer" Etc Etc är inte annat än nedsättande!!
Om ni sa det enbart med tanke på min hälsa så vore det mer förståeligt, men de orden kommer oftast i samband med att jag är för trött för att orka med en aktivitet med er... Ni vuxna. Som har andra personer i erat liv. Bryr ni er verkligen om mej så peppa mej hellre. För att jag försöker, För att jag hela tiden söker möjligheter och förändringar som ska leda till något bättre. Peppa eller var tyst, Tack.
 
 
 
Appropå förändringar så har jag just påbörjat en väldigt spännande resa gällande kosten...och vilken kost som är rätt för mej... Får för första gången i mitt liv proffshjälp i ämnet!! :-) Återkommer med mer om det i nästa inlgg.
 
Puss på er så länge! 
Love // TT
 
 
 

RSS 2.0