Filmklipp från vårshowen med rock-kören!! : )

Hello all!! : )

Här kommer en kortis till...
Förra tisdagen så hade vi vårshow/avslutning med kören...det var vi, Chili Rockers och en slagerkör som heter Ainos Änglar. Vi körde fem låtar var och här är våra två sista:
Fattar ni hur vansinnigt roligt vi har??!!?? : )
Love // TT

Tjoho!!!!!

Hello all!! : )
Alltså...seriöst... Min fruktansvärt tröga och slöadator, som irriterat a l l a som varit i närheten av den, är inte slö längre!!
... Det har gjorts det mesta för att speeda upp den...inklusive blåsa ut allt och börja om från början, men inget hjälpte... All hjälp/alla råd har slutat på samma slutmening: Byt dator!!
Och så var det så fantastiskt enkelt som att byta webb-läsare!!! Internet explorer, die!!! Du har då inget i min dator att göra mer!!!
Egentligen så borde jag vara upprörd för att det gick att lösa så enkelt, men just nu känner jag ärligt bara lycka... (ni som provat använda min dator vet vad jag menar..)
...jag sitter och skrollar upp och ner...bara för att jag kan...och bara för att det går... :P
Hahahahaha!!!! Ja, jösses...
Kanske jag även lyckas lägga upp låtar som jag v i l l och inte random efter vad datorn känner för... : )
Idag blir det en gammal hederlig Metallica bit...:
Fast "Fade to black" kommer alltid vara min favorit... : )

Nu ska jag leka på internet resten av kvällen...!!...bara för att jag kan!! : )
*gör mentalakrumsprång och glädje rop!!*'
Love // TT

Rockabillyfredag!! : ) -fast fel låt... : )

Hello all!! : )

Kanske lite tidigt att börja yra om fredag på en tisdag... Men det skiter jag i!! : ) På fredag är det tjejförfest hos mej och sen bär det ut på lokal och rockabillykväll! Jag ska tillbaka till brottsplatsen...fast utan snöslask och isfläckar... : ) Ska bli superkul!! : )

Idag har jag varit duktig och fixat en hel del tråååååkigt pappersjobb och sen har vi varit på kalas hos min finakusin som fyllde 15 idag!! Om än jag mår 1000ggr bättre nu, så är det här med att sitta inte min grej alls... Trots fulakudden och att jag byter sittställning var femte minut... Nå, jag k a n ju göra det...en stund iallafall... : )

En låt jag gillar:
...men absolut inte appropå rockabilly... ; )

...Alltså...det var inte alls den här låten som skulle vara här och nu får jag inte bort den...haha
så går det när man försöker avslutta blogginlägget & prata i tfn samtidigt...hahaha...jaja : )
Shit happens!








I got a real bad feeling
They'll be nothing to say
Whole world's going crazy
Know the end is on the way
But we've got one hot minute
To do anything you like
To do anything you like

This is the last time
Oh, oh
Don't care how we do it
Just as long as we can love under the same sky
All we got is tonight

I wanna feel you fallin' all up my thigh
Apocalyptic love
I wanna ride until we die
Until the last night's faded
I just wanna see you smile
I just wanna see you smile
As I go downtown

This is the last time
Oh, oh
Don't care how we do it
Just as long as we can love under the same sky
All we got is tonight
All we got is tonight

We'll dance under the burning sky
Watch it die
No sorrow, no sorrow
Together as the fire's rage
And erase tomorrow
Tomorrow
And when it's all said and done
We will have love
Until the very end of time

[Solo]

This is the last time
Oh, oh
Don't care how we do it
Just as long as we can love under the same sky
All we got is tonight
All we got is tonight
All we got is tonight

Å vet ni....snart är det sommar... ; )

Love // TT

Sommaren är kort... : )

Hello all!! : )

Då var vädret och temperaturen tillbaka till det "normala"...kallt, blåsigt och med regn hängande i luften... Men ska jag vara helt ärlig så gör inte det så himla mycket just idag...för idag är det ju måndag och vad gör jag vanligtvis på måndagar...? Vilar... Efter att jag lämnat prinsessan på förskolan så kröp jag tillbaka till sängen och somnade om... Och jag skulle nog kunnat sova hela dagen... Men då jag inte vill vända dygnet, så får det bli en tidig kväll  istället...

Jag upplever just nu totalt emotionellt kaos...och i mitten står jag och är...lugn... En total oxymoron, jag vet...och jag kan inte riktigt förklara det... Jag försöker verkligen minska ner på planering och förväntningar och istället ta dagen som den kommer... Blir det inte som jag tänkt från början, så får jag tänka om... Och då har det en förmåga att bli ä n n u bättre..!! : ) Inte alltid dock...ibland gör man dåliga (läs katastrofala) val, men konstigt nog stressar det inte upp mej heller...inte som förr iallafall... Jag bara konstaterar att: Nä, det där jag ju inte så smart... Och så gör jag annorlunda nästa gång... : )

Jag gillar fortfarande inte känslan av att bli tagen förgiven... Men känner jag så, så gör jag något åt det istället. Jag sitter inte hemma och väntar, jag gör annat. Jag är ju lika fri att välja som alla andra människor... Och jag väljer mej. : )

Igår var den fotbollsträning för prinsessan. Dom är 45 (!!!) brudar som ska lekafotboll.. Bara att få logistiken för 45 6-årigatjejer att fungera är ju ett jättejobb! Jag är imponerad av dom fina föräldrar som är tränare för brudarna. Tycker dom gör det jättebra! Om än det är lite kaotiskt mellan varven så funkar det. Gillar att pedagogiken fåtr vara med i stor omfattning...
Det ska ju vara roligt...och ingenting blir roligt om man inte förstår vad man ska göra..

Appropå roligt, så hade min lilla fobollstjej super kul! : ) Men hon verkar ha min tävlingsinstinkt... Om det är bra eller dåligt får framtiden utvisa... Bra att ha drivet, men mindre bra med dom enormakrav på sej själv som brukar hänga med... Nyckelordet jag försöker inpränta i henne just nu är kul!! Du ser ut att ha roligt? Vad glad jag blir när du har kul.. Osv... Svårt att låta bli ordet duktig... För jag t y c k e r ju att hon är jätteduktig! Och visst säger jag det med... Men jag vill försöka undvika att skapa en livslång strävan efter duktighetsbekräftelse hos henne... Den är tung att bära...

Svårt det där dock...det kan ju lika gärna bli så att hon vill ha roligt för att göra mej glad..? Ja ni, ibland känns det som att det kan bli fel hur man än vänder och vrider på det... Men jag kan ju inte göra mer än alla andra föräldrar...man gör så gott man kan, lär av sina misstag, korrigerar och försöker vara så lyhörd som möjligt...
(och som jag skämtsamt brukar säga...börja spara pengar åt terapikostnaderna sen... : ) )

När jag tänker på hur enormt mycket som kan gå fel, så tappar jag nästan andan... Men man kan ju inte gå omkring med ett ständigt katastroftänkande, då blir man ju galen på riktigt.. Så lite ta det som det kommer där med...fast med den störrebilden framför näthinnan...

Nu, något helt annat....:

  En så´n här tröja kanske man ska ha på sej?? Eller iallafall ett bra svar som något... : )

  : )

Mysa och busa gillar jag... Men lita på någon...? Nja... Tveksamt...

Har förövrigt återigen fått bevis på hur stark jag är... : ) Jag hade problem att lyfta täcket idag, när jag skulle bädda rent... Spännande... Och detta för att jag städade insidan av bilen igår... Å då fick jag ändå h j ä l p! : )

Nå, jag bäddar ner mej i soffan och ägnar resten av kvällen åt att försöka beama hit en lowcarb-burgare från Max... : )

Love // TT


Schlager & sol... : )

Hello all!! : )

Då natten blev vääääääldans lång igår, så har jag gäspat större delen av dagen...å nu, när det är natt å alla sover...vad gör jag?? Är vaken såklart..!! : )
Jag var extermt trögstartad i dag, men när jag väl kommit mej upp på fötter så har jag njutit i fulla drag av underbara värmen!! Eller...i ärlighetensnamn så njöt jag mindre i bilen (nä, skruttibangbang har ingen ac...men dock en taklucka!!) men desto högre nivå av livsnjutning infann sej när vi kom fram till Mamma och sambo, å jag fick hoppa i bikinin!! Suttut ute till 19.30 i underbara solen och bara njuuuuuuutigt!! : )

Såhär såg det ut kl 19:
 visst ser det otrevlig ut..?? Nooooot!!

Tidigare under em såg det ut så här:

 Sommartjej, sommarmat och sommargrönt!! : ) Enda nackdelen att sitta vid en eld i bikini är att det gör väldansont när elden sprätter på en...  : )

I övrigt så har vi myst med Bonusbrors fina familj...dom har tvillingar som snart fyller två och är dom sötaste som går i ett (2) par skor!! Man vill bara äta upp dom! Go-ungar!! : ) Tonårsstorasyster fick vi inte träffa denna gång...kan inte förstå att hon valde bort oss..? .. *ler* ..

Föruton euforin över värmen och att Loreen vann (!!) ikväll, så är jag mäkta glad över tillfriskningsspeeden (det ÄR ett ord...lovar...) på svansen..!! : )
Har varit på loppis, kört bil hit, suttit upp i flera timmar o c h spelat fotboll m Wilda!!! På samma dag!! : ) ...för dom som känner mej så är det där med fotbollen det mest konstiga...även med h e l svans... : ) Men vad gör man inte för dom man älskar..? : )

Nu hoppas jag på att få dejta mr J.B. och så laddar vi för en till sommardag imorgon... : )
Love // TT

Åh, sommarkänslor!! : )

Hello all!! : )

Igår tillbringade jag större delen av dagen i bikini på balkongen (uuuunderbara värme!!) och sen kvällen på sta´n (inte i bikini dock.. ; ) )... Man måste ju passa på att sitta på uteserveringar medans man kan...
Jag har lite samma panik varje år, de dagar det är varmt...att passa på och maximera...för man vet aldrig om det var den sista varma dagen för denna gång... Å nä, jag är inte pessimistisk...jag hara bara bott i norrasverige hela mitt liv...så ordet ni söker är realist. Det gäller att passa på... : )

Nu är det fredag och bytesdag åt rätt håll...prinsessan är åter på plats och jag är hel igen. : ) Visst passar jag på att både göra roligavuxensaker och att vila mer när hon inte är här, men hon fattas mej ändå...varenda minut...
Ikväll blir det soffchill och film, imorgon åker vi till mamma och hennes sambo och socialiserar... Om nu skruttibangbang och svansen orkar dit vill säga... : )

Just nu sitter jag och bloggar från balkongen, dit solen tillsist nådde fram även idag, prinsessan är i badet, rosévinet i kylen, kaffekoppen bredvid mej och ja...livet är rätt ok just nu faktiskt... : )

Tror kvällensuppdrag blir att ta reda på hur man gör glass på lchf-vis...för nu börjar jag ha ordentliga craveings efter mjukglass...

En gammal sommarplåga:


ingen vidare bra låt alls...men det här är sommar för mej... Sommaren jag jobbade i Fjällbacka (1996) så spelades denna låt om och om igen på dansgolven... Och vad är mer sommar än västkusten??

Nu, fredagsmys...först med prinsessan och sen på vuxenvis... : )

Love // TT

Lite bilder från igår...

Hello all!!

Här kommer några bilder från gårkvällen...
Chilirockers vårshow.
Så snart min proffsfotograf har tid, så ska ni få mera närbilder... och har vi tur så lyckas jag även lägga till lite videoklipp...
Men tillsdess, håll tillgodo:

 Första låten, från början...
Living on a prayer


 Fjärde låten (som även ska sjungas på våran körledares vigsel i sommar) All for love
(det är förövrigt jag som står längst ut till höger, i rötthår)


 Sista och roligaste låten att framföra: Deadringer for love m Meatloaf och Cher.

(Där jag gestaltade Cher och Maria Meat Loaf, men alla sjöng)
Då jag hade svart, långt hår när vi började repa låten och sen hade fräckheten (!!) att byta färg till rött och klippa av två tredjedelar, så fick det bli peruk.. Brunt var det närmaste vi kom om jag inte skulle använda en svart häxperuk... Men det funkade. : ) (Jag i brunt,långthår längst ut i mitten)
Å tack till alla som engagerat sej i  mitt perukletande!! : )

I den här låten fick jag blanda båda sakerna som jag älskar och brinner för sjunga och agera, musik och drama! *happy*
Varje gång jag gör sånna här saker så blir jag mer och mer övertygad om att det är sånt här jag ska göra. När jag får ägna mej åt musik och/eller drama, som ledare eller deltarare/aktör, då känner jag mej levande. Då brinner jag. Det påverkar inte mitt bankkonto, men det görs enorma insättningar på mitt energikonto!!

En storkram till alla underbara kördeltagare!! You guy´s really rock my world!!! <3

Love // TT

Things happen for a reason...

Hello all!! : )

För att par år sen så tog jag till mej en inställning till livet (som jag lärt av en vis man) som har hjälpt mej massor...och som hittils visat sej stämma... När något tråkigt/jobbigt händer så tänker jag så här: Just nu vet jag inte vad, men något gott kommer att komma ur det här!
Och så har det varit... Hittils... Det finns två sidor av det mesta... (sen finns ju alltid tragadier som är så hemska att det inte går att hitta goda saker med det, någonsin... Men vanligtvis så är det vi råkar ut för inte ens i närheten av en sån tragedi..)

Tänker på olyckor man råkat ut för, förhållanden som tagit slut eller förhållanden som inte borde varit alls... Det har alltid kommit bra saker ut allt det här... Många gånger så har det lett till nya kontakter som i sin tur har lett till ökade och bättre möjligheter inom vad än det nu må vara...

Tänker på hur otroligt ledsen jag var i höstas och hur otroligt glad jag är nu... Eller egentligen så var störredelen av 2011 en enda stor kamp... Men sååååå mycket bra saker det ledde till!! : )
Skrotkroppen är skrotkroppen, och den får jag leva med. Men det handlar ju om att skapa livskvalité i den situation du befinner dej... Vi lever nu. Inte igår eller imorgon, nu. (..om än min kropp gärna dröjer sej kvar om gårdagen innebar någon typ av aktivitet...alls... : ) )

Här kommer en låt som alltid gör mej glad!! : )





Well you've done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks
and now I'm trying to get back
Before the cool done run out
I'll be giving it my bestest
Nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find love love love love
Listen to the music of the moment people dance and sing, we're just one big family
It's our God-forsaken right to be loved loved loved loved loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait I'm sure

There's no need to complicate
Our time is short
This is our fate, I'm yours

Do you want to, come on, scootch over closer dear
And I will nibble your ear

I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
And so I drew a new face and I laughed
I guess what I'll be saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanities and just go with the seasons
It's what we aim to do
Our name is our virtue

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
Look into your heart and you'll find that the sky is yours
so please don't, please don't, please don't.
There's no need to complicate
'cause our time is short
This oh, this oh, this is our fate, I'm yours


Varför ska man komplicera saker i onödan??? : )
Och imorgon är det en ny dag, ny energi och ny kraft!
See you in the sun!! : )

Love // TT






Trött men lycklig!!! : )

Hello all!! : )

Ligger i soffan med en trasigkropp och ett leende på läpparna!! : ) visst är det lite underligt det där...att när man får chans att göra något man älskar, så gör det inte så mycket att man blir liggandes sen... : )
Ikväll har vi haft avslutningsshow med kören! Det är det roligaste jag gjort på länge!! Det är väldigt många år sen jag stod på en scen sist...men OJ vad jag har saknat det märker jag.. : )

Det är ju en rockkör jag är med i och så snart jag får tag på bilder och videoklipp så ska jag lägga upp här.. : )
Det är dryga 30-talet fantastiska människor, fulla med glädje, energi och värme. Jag kommer att sakna allihop under sommaruppehållet... Men som tur är brukar ju sommaren gå rätt snabbt... : )

Appropå sommar...:

 Var och lunchade med en fin vän idag...  Underbart att man kan börja sitta på uteserveringar!! Om än det bara är solen som värmer...
De senaste två dagarna har jag suttit på min balkong i shorts och bikinitop, lovely!! Behöver jag säga det igen...? I lööööööööve summer!! : )

Nu blir det sängen för fröken och imorgon balkong, sol och så...bokföring...tjoho!! : )

Take care!!
Love // TT

Appropå tonårsklyschor... : )

Hello all!! : )

Är fett nöjd över läkningshastigheten på svansen!!! Det gör fortfarande väldans ont och jag har långtifrån full rörlighet, men jag kan köra bil!!! Jag kan lämna läggan och jag kan köra bil!!! Yey!! *dansar en försiktig glädjedans* : )
Hela helgen har jag varit social och vilat, i princip samtidigt och i princip faktiskt h e l a helgen...!! Bara i em som jag varit själv ett par timmar...typ... : ) Å så har jag ju sovit lite också dådå...med betoning på lite... : )

I veckan utlovas det en massa sol och till helgen skulle det ju rentav bli varmt!! Det gillas!! Nu laddar jag för konserten med kören på tisdagkväll (På Framnäsfolkhögskola kl 19, välkomna!! ) och sen ska bokföring och deklaration äntligen avklaras!! En månad sent...typ...men bättre sent än aldrig...och nu vill jag s l i p p a ha det hängade över mej mera! (Å ja, jag har såklart fixat uppskov och allt det där...så det är lugnt..)

Nu känner mej jag mej mer ambivalent än vanligt...trött men samtidigt vill jag ut här ifrån en stund...nu, när jag nu kan! : )

Här får ni en favorit i repris och förövrigt fler bra saker på f...:


She's a good girl, loves her mam a
Loves Jesus and America too
She's a good girl, crazy 'bout Elvis
Loves horses and her boyfriend too

It's a long day living in Reseda
There's a freeway runnin' through the yard
And I'm a bad boy cause I don't even miss her
I'm a bad boy for breakin' her heart

And I'm free, free fallin'
Yeah I'm free, free fallin'

All the vampires walkin' through the valley
Move west down Ventura Boulevard
And all the bad boys are standing in the shadows
A ll the good girls are home with broken hearts

And I'm free, free fallin'
Yeah I'm free, free fallin'
Free fallin', now I'm free fallin', now I'm
Free fallin', now I'm free fallin', now I'm

I wanna glide down over Mulholland
I wanna write her name in the sky
Gonna free fall out into nothin'
Gonna leave this world for a while

And I'm free, free fallin'
Yeah I'm free, free fallin'



Saker jag funderat på rätt mycket på sista tiden är: Var går gränsen mellan att vara ett egoistisktsvin och att bara ta tillvara på sina egna intressen?? Ytterligheterna har jag givetvis koll på, men var exakt går gränsen?? Räcker det med ärlighet?? Även om man riskerar att kanske såra någon på vägen..? Men å andrasidan kan man ju inte går omkring och vara rädd för att man ska råka såra människor hela tiden?? Man måste ju liksom, ...leva... Och så får man ta det lite som det kommer tänker jag...eller...? Vad säger ni??

Jag skulle då bli mäkta irriterad om andra försökte tänka åt mej!! Eller inte om, NÄR, dom gör det!! Låt mej själv få bestämma vad jag vill göra!! Jag är en stor flicka som både förstår och kan ta eventuella konsekvenser!!

...en gammal tonårsklyscha ploppar upp i huvudet... :"good girls go to heaven...bad girls go everywhere..!!"
Och hur töntligt det än låter, så kan jag inte låta bli att tänka att det finns en poäng... Nu menar jag inte att jag tänkt springarunt med en massa tonårsattityd mot folk... Utan mera, sätta sej själv först i vuxenvärlden, ta för sej och ha kul!! ; ) Vi lever ju bara en gång!! : )

Nu, MAT!! : )

Love // TT

Bra saker som börjar på F!! : )

Hello all!! : )

Här kommer en minilista på bra saker som börjar på F som jag varit omgiven av de senaste dagarna:

Familjetid
Filmmys
Fantastiskt väder
Främmande
Fun ( se nedan)
å nu...Fredag...

Idag är det bytardag åt fel håll och prinsessan åker till sin pappa... Men det är ju inte bara av ondo...nu kommer mera vilatid för mej och så kanske jag kan ta tag i mina måsten som helt fått ligga nu...
Jag är imponerad hur snabbt kroppen tycks läka detta, om än jag är oerhörtfrustrerad på att vara så handikappad...
Tack alla ni finanära, som hjälpt till att göra denna vecka möjlig...utan alla er så hade det inte alls gått så smidigt som det gjort...

Det blir en annorlunda barnledig helg det här...men filmmysa kan man ju alltid göra...och imorgon har dom ju lovat lite sol, så då kanske balkongen blir ett alternativ igen... : )
Hoppas jag orkar ut på sta´n på en kaffe...skulle vara fantastiskt att få se något annat än insidan på läggan for a change... : )

Fick tips om en bra grupp idag, Fun. Såg/hörde dom dessutom på Rixmorgonzoo i veckan:









Den senare älskar jag för den härligastämsången...men hittade inte en full video med den, så därav det här tråkiga klippet...men lyssna... En vän tyckte den här skulle vara en roligutmaning för kören...vi får väl se om någon annan håller med oss... : )


Ha en härlig fredag alla!!

Love // TT

När omtanke gör ont...

Hello all!!

Har tagit mej ut på balkongen och njuter av solen i bara t-shirt, utan en massa filtar och jackor,  för första gången i år!! Kan det vara så att våren faktiskt är här nu?? Hade en tuff natt så det känns mer än underbart att faktiskt orka sitta upp en stund!! ..eller sitta och sitta...halvligga är väl mer rätt ord... Men ändå!! Jag har lämnat soffan för en stund!! : )

Har pratat med en fin vän idag och återigen fått uppleva frustrationen hos dom fina nära som försöker förstå...
Det är svårt för andra att förstå när jag inte ens själv förstår alla gånger..
Jag kämpar varje dag med att hitta balansen mellan vila och aktivitet...att spara kraft så jag orkar göra det där extra emellan åt, att få känna mej som en "normal"människa mellan varven, utan att ta för mycket stryk...Det är svårt...

Helgerna innebär ju (som jag skrivit om tidigare) ofta 100% mer aktivitet för mej oavsett om jag har prinsessan eller inte...för det är på helgerna jag tar igen allt det sociala som jag missar från soffan på veckorna...
Jag är lika slut på söndagkväll oavsett om jag varit på fest eller inte, därför att jag varit mer aktiv.

Människorna omkring mej ber mej bekymrat att ta det lugnare...att jag inte ska ta ut mej...av omtanke.. Men det är samma människor som tar med mej på olika saker för att jag behöver komma ut (och förhoppningsvis för att dom vill umgås också.. ; ) )..av omtanke...
Men det dom inte alltid tänker på är att oavsett vad jag gör...åker på en konsert, går på sta´n, fikar eller går på fest så kostar det. Alltid. Men oftast så tycker jag ju att det är värt det, för att det är dom grejerna "who keeps me saine".

Jag har papper på att jag ska göra saker jag mår mentalt bra av, därför att då blir smärtupplevelsen mindre... eller alltså, jag har ju lika ont (ofta mer om jag gjort något annat än att bara vara hemma..) men l i d a n d e t är minimalt... För att jag har valt själv. Jag har gjort ett aktivt val. Jag kan säga att det dagar jag knappt kommer ur sängen u t a n att jag gjort något speciellt är 1000 gånger värre!! Även om själva smärtan är den samma.

Och visst blir det fel ibland. Visst lever jag för fort många gånger, i min vilja och strävan efter att få känna mej och vara frisk. Men då får jag backa...gör om, gör rätt..

Men jag kan säga så här, jag är faktiskt väldigt stolt över mej själv för att jag alls fixar allt det här!! Att jag klarar mej själv för det mesta, och att jag kunnat svälja stoltheten och fått modet att be om och ta emot hjälp när jag behöver.
Sjukvården har gett upp på mej många gånger om och pratat om rullstolar och förevigt på mediciner i många år nu... Och hade jag inte haft den här enorma viljan att leva och göra något av mitt liv, så hade jag nog lyssnat på dom. Läkare, sjukgymnaster, psykologer och andra är faktiskt imponerade över min viljestyrka. Att jag inte sitter i ett hörn och har gett upp. Att jag frivilligt går av morfinet och annan smärtlindring, fast det gör ont, för att jag vet att det inte är bra för mej och för att jag vill vara en närvarande mamma. Jag skriver aldrig om det här, men idag kände jag att det var läge att få vara lite skrytsam. Att jag faktiskt vinner många små strider varje dag, fastän det inte alltid syns...

Och till mina fina nära vill jag säga att även om omtänksamheten många gånger gör ont..., därför att det känns som att jag hela tiden blir ifrågasatt för mina val, så vet jag att det är omtänksamhet. Så även om jag blir ledsen så vet jag att det var ord utalade av kärlek...kärlek, frustration och okunskap.

Nu är det snart dax för ännu en sak som kostar fysiskt, men som betalar sej många gånger om mentalt, kören!! Massor med fina människor, energi och glädje!! Och om en vecka har vi spelning på framnäs, ska bli super kul!! : )

Take care!!
Love // TT


Kreativturvattnad del 2!! : )

Hello all!! : )

Väggarna kryper närmare och närmare...läggan börjar kännas som ett fängelse...jag vill UT!!! Ut härifrån!! Gaaahhhh!!! Men jag är ju magiskt mycket bättre motför för en vecka sen, så det går ju definitivt åt rätt håll..! Igår s a t t jag och åt middag för första ggn på en vecka! : ) Bara en så´n sak...!! : )
Tack godegud (eller, igen, vem jag nu ska tacka..) för alla vänner som kommer förbi och håller mej sällskap, annars hade jag blivit tokig på riktigt (mer än jag redan är alltså.. ; ) )!!
Men det kryyyyyyyper under skinnet på mej!

Jag behöver seriöst använda hjärnan till annat än hantera smärtan och få ihop vardagslogistiken!! Jag behöver få skapa något...men hur f-n ska det gå till när jag får ont av att ligga ner?? Jösses!! Well...I will figure it out! Somehow...

Dagens låt:


There I was completely wasting, out of work and down
all inside it's so frustrating as I drift from town to town
feel as though nobody cares if I live or die
so I might as well begin to put some action in my life




Breaking the law, breaking the law
Breaking the law, breaking the law
Breaking the law, breaking the law
Breaking the law, breaking the law

So much for the golden future, I can't even start
I've had every promise broken, there's anger in my heart
you don't know what it's like, you don't have a clue
if you did you'd find yourselves doing the same thing too




Breaking the law, breaking the law
Breaking the law, breaking the law
Breaking the law, breaking the law
Breaking the law, breaking the law

Love // TT

















Lördag ur soffperspektivet...

Hello all!! : )

Ligger på min vanliga plats och som underhållning har jag att välja på Friidrottt, hockey Norge-Lettland, och olika reality tv-shower så som: The Marrige ref, Min pappa är bättre än din pappa, Gordon´s kitchen nightmare och liknande... Och visst, stundtals funkar det som underhållning...speciellt om man tar en em i soffan för att man var på fest igår eller något annat roligt... Men efter en vecka fast i soffan som börjar det krypa under skinnet på mej!!! Alltså, GÖRS det andra program än någon form av tävlingsprogram (som oftast går ut på att skämma ut deltagarna så mycket som möjligt) eller där det skärs i en massa döda människor... Really??!! Is this the best we can do????????? Gaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!

Tror inte det är meningen man ska se tv alls på dagtid på lördagar...det är då inget jag normalt gör...då u m g å s man ju!! : )

På vardagarna visas iallafall olika former av drama/komedi serier... Om än dom kanske inte inehåller oskarsprestationer, så är det iallafall tidsfördriv där någon faktiskt a n s t r ä n g t sej för att få en handling...det finns någon form av tanke bakom...inte bara olika grader av förnedringstv...
Nu fick det bli vetenskapensvärld...där dom mäter koldioxidhalten i träden...bra att det fungerar med fotosyntesen?? Absolut?? Intressant?? För mej? Inte det minsta! : )

Har fortfarande inte fått tillbaka läskunskapen fullt ut...eller läsa kan jag ju...men jag orkar inte koncentrera mej tillräckligt för att läsa böcker...jag  läser samma sida om och om igen...men snart så!! : ) Åh, vad jag längtar till jag kan börja läsa igen!! : ) Har massor med nya, olästa böcker i bokhyllan...som bara väntar på att bli öppnade! : )

Appropå något heeeelt annat, men det här måste vara en av världens lyckligaste tjejer:



: )

Love // TT

Saker som upprör...

Hello all!! : )

Känner mej en aning mer upprörd än jag bruka vara...oftast ids jag inte ens låta pulsen öka...för, What´s the point? Liksom...
Men nu kommer en kort lista på saker som upprör mer än det berör..(å jag skyller det mesta på hockeyn!!):

Fult spel...(just nu mest angeläget i hockeyn...men annars, rent generellt..)
Orättvisa..(igen, samma som ovan.. : ) )
Otrevliga och dryga människor...som är dryga och otrevliga utan anledning...
Snobberi...
Falskhet...
Skenhelighet... (när man rynkar på näsan åt exakt samma saker som man själv pysslar mer när man tror att ingen tittar på...)
Dumhet... (folk som genuint inte ids tänka efter tillräckligt mycket för att få ihop verkligheten som den är...)
Ignorans... (att bli ignorerad är nog bland det värsta som finns...!!)
Offermentalitet... (människor som det är såååååå synd om för att dom försovit sej...eller råkar vara lite förkyld...eller inte fick semester exakt när dom ville...eller...ja, ni fattar... )


Men framförallt människor som tar sej själv på alldeles förstort allvar...!!!
Get over your self!!!

Det som däremot berör är...:

Osjälviskhet...
Omtänksamhet...
Eftertänksamhet...
Givmildhet...
Humor...
Självinsikt...
Ärlighet...
Generositet...

Och tack godegud (eller vem jag ska tacka...) så är jag för det mesta omgiven av människor som tillämpar den senare listan...
Men jag lyckas med jämna mellanrum springa på folk från den första listan...och när det slår hårdast, det är ju när jag gjort en felbedömning, och placerat dom bland folket i den senare gruppen, vänner...och sen får man en käftsmäll och inser med ömmande käke...gör om, gör rätt..

Jag har sagt det förr, men jag säger det igen...: Dryga, självgoda och falskamänniskor göre sej icke besvär...!!!

Å tillslist, visst tar vi den här matchen sverige?? *börjar bli orolig*

Love // TT

Filmtime!!

Hello all!! : )

Nu är min film och surrkväll klar...Vad gjorde man utan sina vänner?? : )
Filmen vi såg hette: "He´s just not that in to you"



Underbar film...pinsam, smärtsamt igenkännande, rolig och...sa jag pinsam?? Hahaha!!

Det är f-n inte lätt det där med dejting och förhållanden...och den här filmen har täckt upp det mesta faktiskt...allt utom hur man gör när barn finns med i bilden...
...den vänder sej nog egentligen till en yngre målgrupp...men det är samma sak oavsett ålder...det där med kommunikation, förväntningar, missförstånd och ja ni vet...livspusslet... : )

Nu, sova!!
Imorgon kommer prinsessan!! Yey!! : )

Love // TT

To be or not to be...?

Hello all!! : )

Idag är en mörk dag...blääääääääääääääääääääääääää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vad less jag är att ligga här!! Får f-n liggsår snart!! Å hungrig är jag... *suckar*
...jag orkar ju oftast igenom mina tunga dagar med siktet på något roligt som jag ska göra snart... Men nu... När blir det??? Svårt att hålla gnistan uppe när dagarna bara handlar om överlevnad...
Just nu skulle jag göra vad som helst för lite närhet..och bus...och mys...

I-landsproblem..?..jag veeeeet!!
........................
........................
Ok, ok..jag plockar av mej offerkoftan nu... ...så, bättre?? : )


Här kommer en ny, uppdaterad bild på mej...:

 Håret är en aning rödare bara... : )



Såååå, vad ska vi hitta på att se framemot dårå??

-Prinsessan kommer imorgon, alltid underbart att få hem henne!! <3
-Min familj ska hälsa på ihelgen, det gillas.
-Jag ska ha filmkväll ikväll, det gillas även det!! (mera såna kvällar tack!!)
-Det ska bli sol och fint till veckan, då hoppas jag att jag kan sitta...så jag kan flytta ut "my sorry ass" på balkongen.. : )

Tja...alltid något... : )

Ni är förövrigt sämst på att kommentera!! : )
Jag vill ha filmtips säger jag ju!! : ) Komedier och romantiskakomedier, absolut inget drama eller läskigt...det finns nog med läskigheter och dramatik i mitt liv som det är.. : )
Och råkar det vara snygga män med så gör det ju ingenting det heller...liksom... : )

Jag återkommer med filmrecension efter kvällen...
Å imorgon är det fredag...vad ska ni göra för kul ihelgen?? : )

Love // TT



9 maj...check??

Hello all!! : )

Ja ni, det här med att maj skulle bli månaden då jag tog tag i allt har jag fått omvärdera... Just nu handlar dagarna mest om att få ihop logistiken när prinsessan kommer...för HON ska inte behöva bli lidande för att mamman är klantig...det mesta är löst...bara lite småfix kvar...hoppas jag...

Har känt en förbättring sen i söndag/måndags...men ikväll så skulle jag bara flytta på benet lite (liggandes på sidan i soffan) och då small det till...sen dess har jag haft massor med ont...ingen aning om vad som hände, men ont gör det! : (
Annars sover jag mest känns det som... Det är som när jag var liten och hade feber...jag sov till jag blev frisk...typ... Somnade strax efter 23 igår, vaknade 12.39... Å ändå är jag trött nu...

Känner mej just nu som en blandning mellan I-or och Arne Anka...

 "Det är inte mycket till svans,men jag är på sätt och vis fäst vid den."

 ...fast texten ska vara: "FAN! HÄR LIGGER MAN!" : ))

Bättre dag imorgon??
Love // TT



Om att vinkla saker...

Hello all!! : )

Fick just ett samtal från en vän som hade tankar om vad jag skriver om här...och hon har en poäng.... Jag anstränger mej så mycket att inte alla blogginlägg ska handla om min extremttråkiga smärtvardag, att jag glömmer att tänka mej för åt andra hållet...så att jag istället framstår som en ansvarslös alkoholist... (aningens överdrivet, men ni fattar...)..speciellt för den som inte känner mej, eller inte läser varje inlägg...

Förtydligas ska även att jag är min egen största kritikkälla... Jag dömer mej själv väldigt hårt och har svårt att acceptera att jag gör misstag... Men eftersom att även jag är människa, så gör jag givetvis lika mycket misstag som alla andra... Men jag får tänka efter hur jag beskriver dom... Om jag skarvar i min besvikelse på mej själv eller om jag håller mej till fakta. Jag har ju en tendens att överdriva det dåliga och inte det bra... Dels av tidigare nämnd anledning, men även för att jag vill kräkas på människor som framställer sej själv som präktigahelgon, när så inte alls är fallet...

En förtydling om vad som hände i lördags: Det var snorhalt ute i rökrutan...ALLA halkade omkring...bara jag som var tvungen att falla så hårt... Raktbaklänges och slog i huvud och allt... Vilket förklarar en hel del om vad som hände efteråt...
Så mitt fel att jag var där, men inte mitt fel att det var snorhalt...

Sen vet jag ju om att det går att vinkla precis allting som man vill...det ligger helt i mottagarens händer. Det kan jag inte påverka. Och vi lever ju i ett fritt land, där alla har rätt till en åsikt.

Och jag har åsikter. Maaaassor av åsikter om hur människor beter sej eller inte beter sej i olika situationer... (Jag som alla andra människor) Men dom åsikterna gör sej bäst hos mej, jag kan möjligtvis ventilera dom med mina närmaste vänner...men dom hör (enligt mej) inte hemma på ett medialtforum.

En bloggare som verkligen bjuder på sej själv på ett underbarthumoristiskt sätt, och som är min stora idol är Fredrik Backman http://fredrik.cafe.se/ 
Han är proffs och jag är bara jag... Men så länge det ger mer än det kostar att blogga så kommer jag att fortsätta göra det! Och om någon störs av det jag skriver, så kan man ju väldigt enkelt bara låtabli att läsa... : )

Love // TT


Pellesvanslös...

Hello all!! : )

Igår var en händelserik dag in so many ways...
Först hade jag mysigalånebarn här  i ett par timmar medan pappan spelade fotboll... Jag och snyggungarna pysslade, lunchade på sta´n, fikade glass...å ja, ni vet...en massa sån´t,,,
Sen stod vila på schemat, följt av spelkväll med systeryster och vänner till henne...

Sen gick jag och syster på krogen, superkul!! Minns inte sist det var bara jag och hon... Träffade massor med folk surrade, sjöng och hade kul...  Skulle gå ut och prata med vänner i rökrutan på krogen... Jag kan berätta att förmånga drinkar, skrotigkropp, snöglopp och klackar på skorna är en väldigt dålig kombination...
Jag föll. Hårt. Ont gjorde det... Och för att göra en lång historia kort så röntgade dom mej idag, och ja, svanskotan är bruten...

Jag som inte gillar att göra saker halvdant har verkligen tagit ord som "all in" och "hangover" till en helt ny nivå... Jag kommer att få sona gårkvällen i en sisådär 6-8 veckor... Det är alltså så länge det tar för den värsta smärtan att lägga sej...sen skulle det ta väldigtlänge innan jag ver helt återställd... *suckar*

Så nu är smärtlindringen tillbaka i mej igen... Jag som jobbat så härt de senaste två månaderna...jag som skulle börja ta kortare promenader och jag som skulle börja jobba lite i företaget... Jag som skulle till Stockholm i slutet på maj, Och jag som skulle ha en underbar sommar!! : (

Ibland blir jag lite sur på livet... Om än det var mitt egetfel att jag föll,,,så tycker jag ändå att det kan räcka nu...jag tycker faktiskt det...
Bommade körrepet idag...men på tisdag ska jag då dit!! Vi har ju snart konsert!! Då vill jag ju vara med, juh!

Mina finavänner har tagit hand om mej idag... Hjälpt mej på med kläder, skjutsat och hämtat på akuten, handlat mat, kommit hit och pysslat om mej och fixat ett survivarlkit beståede av 70% choklad, cola (idag socker fuskade jag!!), popcorn och en tidning... Å en massa kramar och fina, uppmuntrande ord...! <3

Just nu är jag så trött att jag ser dubbelt, men det gör för ont för att sova... Och när jag ställer mej upp så svartnar det framför ögonen av smärta... Jösses...
Varför kan jag aldrig lära mej att göra saker lagom??!! Det börjar bli läge att växa upp i den frågan... Att börja tycka om ordet lagom...

Filmtips tages tacksamt emot,,,gärna komedier eller romantiska komedier.. Filmsällskap är ännu mera välkommet! : ) 

Take care!!
Love // TT
 

Cravings... : )

Hello all!! : )

Haft bitterljuvadagar fyllda med smärta och livsglädje...

Smärtan behöver ingen närmare förklaring...det har bara varit värre än vanligt... 
Glädjen stod ivanlig ordning Prinsessan för...hon har bla fått ny cykel, så lyckan är fullkomlig!! Finns inget bättre än att se när hon blir stolt över sej själv när hon fixar en utmaning!! Som att cykla... : ) Eller låsa upp och igen cykellåset alldeles själv.. Jag jobbar varje dag för att göra mej själv onödig... : )

Igårkväll tog jag första steget mot att förvandlas till en galen fotbollsmamma!! : ) ...upptaktsmöte på PIF-kansliet för flickor -06.. Nästa 40 småbrudar som ska leka fotboll... Dom hade fem tränare, men fiskade efter en sjätte... Och det är inte det att jag inte tycker det är viktigt att engagera sej i barnens aktiviteter, för det gör jag... Men det krävs ju att man åtminstone kan stå på benen i en drygtimma och kunna hantera den där runda saken ni vet...?...boll...?
So I think it´s safe to say: The´re better off without me... ; )
..men närvara kommer jag ju givetvis att göra! : )

Bästastepappan sov här inatt och hjälpte mej med en helmassa saker...skönt att få hjälp när kroppen säger ifrån..
Jag och pappa är rätt lika till sättet (jobbigt lika om man frågar min syster och mamma..)...vi kan vara rätt omständiga mellan varven, obotliga tidsoptimister, är fyllda med projekt och bra (tycker vi själva iallafall) idéer, samarbetar otroligtbra, har samma humor och (det jag nu ska komma till) hetsar inte upp oss i onödan... : )

-När jag kom hem från mötet igårkväll skulle prinsessan ha kvällsfika, och för ovanlighetensskull så fick hon rostademackor...jag gjorde i ordning hennes, satte i nya i brödrosten (till pappa) och stapplade tillbaka till soffan...
Efter en stund hör jag pappa säga (med lugn stämma) : Men titta Wilda, det brinner ju! Och så (antar jag från soffan) löser han problemet...sen hör jag han muttrandes prata med prinsessan om att: Här brinner det i köket och mamma bryr sej inte ens om att komma hit..ELLER att säga något... : )
När pappa sen kommer in till vardagsrummet (där jag är) så frågar jag honom med ett leende: Går det bra i köket?? : ) -Jag hörde att det brann?? Och jag konstaterade att jag inte kunnat göra något mer eller något annorlunda än du...och du lät som om du hade situationen under kontroll...så jag låg kvar där jag låg...
Å nja, har höll väl som med om att jag inte kunnat göra något annorlunda.. Å så släppte vi det.. : )

Som sagt, varför stressa upp sej i onödan...?? ; )

Idag har vi myst, cyklat, haft främmande, suttit i solen på balkongen(!!) och hämtat ut den försenade 40-årspresent till Prinsessanspappa... (Bebisbild på prinsessan på canvasduk)
När jag lämnat henne så stod det soffchill på schemat... 
Men då jag är mer än rastlös fredagrn jag lämnar henne så åkte jag en sväng till finavännen för surr, film, hockey och popcornslaggis...

Eftersom kvällen led och jag blev mer och mer trött, så fick jag oerhörda cravings efter choklad!! Och då jag vet att en restaurang i sta´n har den godaste chokladmoussen ever...så åkte jag förbi och handlade en "to go" på vägen hem... Så snabbt har nog ingen, någonsin, ätit upp en chokladmousse... Det kan jag garantera!! Men MUMS!!! Och den innehöll bara saker jag får äta!! (fuskade ju med popcorn idag...inte bra...men sockret håller jag mej ifrån!!)

Imorgon skulle jag ju iväg på klassåterträff...det är alltså tjogo (!!??!!) år sen jag gick ut nian...men dom ringde och sa att det bara var tre (!!) från hela skolan som anmält sej, så dom undrade om vi inte ville avboka?? Så då gjorde vi det och har festen hos mej istället... Så får vi möta upp övriga -76:or på krogen sen... Snopet... Men ganska skönt...då min kropp inte alls är vän med mej nu... Annars hade jag nog bara orkat med middagen...

Nu är jag mer sovandes än vaken... Så isäng med mej så jag orkar med bunusbarnen jag får låna imorgon när pappan spelar fotboll... Vi ska tokmysa på sta´n...både lunch och fika... Det är ju lördag... : )

Take care!! : )
Love // TT

2 maj, check! : )

Hello all!! : )

Idag har varit en skitdag, men jag har ändå fått massor gjort!! Mest tackvare finavännen som kidnappade prinsessan i ett par timmar...
I min strävan att göra lagom, så ringde jag Skatteverket idag och fick uppskov med deklarationen i två veckor!! Jag hade väntat mej lååååååång telefonkö och en stressad, halvotrevlig människa i andra änden...döm om min förvåning då jag kom fram direkt och fick prata med en supertrevlig och rolig (han fick mej att skratta flera ggr!) kille!! Ibland blir man verkligen positivt överraskad!! : )

Ikväll blev det iväg en sväng och lyssna på lite onsdagsmusik....gillar onsdagar... Första gången prinsessan var med och inte helt otippat så ville hon INTE hem... Men är man sex år så behöver man sova sina timmar... : )
Appropå sova...så är det något även jag behöver... Sova, och ladda för att det blir en superbra torsdag!! ; )

Att jag har blandad musiksmak kanske ni börjar förstå... : ) Här kommer låten som reflekterar min sinnestämmning just nu...:



Paranoid - Black Sabbath

Finished with my woman 'cause she couldn't help me with my mind

people think I'm insane because I am frowning all the time
All day long I think of things but nothing seems to satisfy
Think I'll lose my mind if I don't find something to pacify
Can you help me occupy my brain?
 
Oh yeah

I need someone to show me the things in life that I can't find

I can't see the things that make true happiness, I must be blind
Make a joke and I will sigh
and you will laugh and I will cry

Happiness I cannot feel and
love to me is so unreal

And so as you hear these words telling you now of my state
I tell you to enjoy life I wish I could but it's too late

Sooooo, can you help me occupy my brain??
: )

Love // TT




Sliten, frustrerad och glad!! : )

Hello all!! : )

Gårdagen var just så trevlig som jag förväntat mej att den skulle vara... Den innehöll Korvgillning, fiskdam, supergod grillad middag, lek, galet mycket skratt, barn som somnade i soffan, mera skratt...
Sen fick jag oväntat besök när jag kom hem inatt, å vi hade vm i musiktävling på Spotify..."Vem/vilka är det här och vad heter låten?" Skitkul!! Behöver jag säga att jag vann överlägset?? ; )

Men alla dessa sena nätter sätter sina spår...jag är sjukt sliten idag kan jag säga...å så har jag bokföring och deklarationen att ta tag i...(varför göra något i tid, när man kan skjuta upp det??) Men jag är ärligt för sliten för att få ihop något i hjärnan ikväll...det riskerar bara att bli fel...

Dagen började med negativatankespår... Och ärligt så åker jag en heldel berg och dalbana..men mest är jag glad...! : ) Jag begriper mej inte alls på hur människor fungerar eller resonerar...så då är det enklast att bara lämna och gå vidare...så det övar jag mej i nu... ; ) Går olika bra... : )

Eftermiddagen har spenderas hos godavänner, dit vi åkte för att fira den nyblivna 16-åringen i huset... Och där fick jag äntligen se filmsnutten på prinsessan då hon sjöng på after-skin i Kåbbe med sin pappa!! Go, finungen!! <3 Men sen har åtskilliga timmar spenderats på att föra över filen till min telefon...och när jag äntligen fått över filen till telefonen och sen till datorn, så har jag bara ljud och stillbild...frustration är ett milt uttryck!!

Nu är litentrollet i säng och jag ska göra en löjligt tidigkväll själv...för skalman han är tlöööööööött...!!



Förövrigt så känns det som om det var mininyårsafton igår...Maj är månaden då jag ska ta tag i och komma ikapp med ALLT som släpar efter!!! : ) Känns underbart!! : )
Men först, sova... : )

Love // TT

RSS 2.0