Lite less det där med räkningar...

Hello all!! : )
 
Igår var jag hos en vän och fixade mina naglar. Onödligt lyx kanske, men mina naglar går av och delar sej oavbrutet om jag inte lackar dom v a r j e dag. Med det jobbet och den nagellackskostnaden kan man lätt motivera köpet av den tjänsten. Och när man ändå är där, varför inte göra dom extra fina..? : )
Så här blev det:
 
 
Bor ni i samma stad som mej och vill unna er lite vardagslyx så hojta till så får ni hennes namn och nr. : )
 
I går em åkte jag tillbaka till staden där mr underbar bor, lämnade igen släpet och bosatte mej i hans soffa. Då dom hade en stor händelse på hans jobb idag, så jobbade han h e l a kvällen med förberedelserna så det var bara jag och katten hemma... Jag låg i sängen när han kom hem, men fick en puss och en famn att sova i iallafall... : )
 
 
Redan igårkväll kände jag att idag nog skulle bli en tuff dag, och oj så rätt jag hade...
Då jag börjar lära mej, så bokade jag av dagens möte redan igår och tur var väl det. För här ligger jag. Men jag börjar bli lite l e s s nu!!! Att allt kostar, det vet jag. Men måste det kosta så m y c k e t varje gång????? Nu beror inte allt idag, på det jag gjorde igår. Vissa saker bara kommer och går. Men migränen kommer från att jag spänt/tröttat ut nacken med bilkörandet... 
 
Just nu jobbar jag med att inte stressa upp mej för att jag inte får gjort det jag borde idag... Tänker att jag kanske orkar lite om en stund...
Tänker på hur fin nya soffan är och tänker att det är väldans mysigt att sova ihop med den man älskar...
Tänker att ont har jag ju ändå och att den här gången fick jag ju något för det... : )
 
Kryper lite längre ner i soffan och tränar på det där med acceptans... : )
 
Take care!!
Love // TT
 
 

Guld, tunga dagar & möbelbyte...

Hello all!! : )
 
Började skriva ett inlägg i helgen, men jag var i riktigt dåligt skick..så inte ens ett inlägg fick jag till. Tur att det alltid vänder tillslut. : )
 
 Torsdagen avslutades i eufori, självklart tog vi guld!!! Skellefteå AIK svenskamästare i ishockey 2012/2013!! Magi!!!
 Det var rent så att tårarna började rinna... Fatta vilken känsla!! Som dom slitit, att tillsist få stå där med bucklan i handen!! Underbart!!
 
Större delen av helgen har tillbringats i soffan då kroppen protesterat. Men mr underbar har ändå jobbat, så det gjorde inte så mycket att jag inte var så pigg... Och söndag em började det vända... Vi blev utbjudna på middag på söndagkväll, gott och trevligt. : ) Oerhört uppskattat för mej som knappt sett annat än insidan på mr underbars lägga på hela helgen. : )
 
Jag köpte och hämtade soffan jag hittat på blocket i fredags och imorse var det dax att köra hem den. Fick låna ett släp från svärmorsjobb, superbra!! Lite stort för bara en soffa kanske, men gratis är godast!! : )
 
Frågan var dock var släpet skulle med bilen och inte tvärt om.... :P
Två av mina absolut snällaste vänner bar in (även) den åt mej.
(Det är inte första gången jag får bärhjälp...TUR jag har dom bästa vännerna man kan ha!!)
Så här ser den ut på plats:
 
 
Fint va?? : )
Änligen börjar jag kunna anpassa möblerna efter läggan... Trycker man in möbler från en 4:a i en 2:a så blir det väldans trångt... 
 
Om en timme kommer det en man och köper mina gamla soffor. Jag hoppas verkligen att han faktiskt kommer idag, för såhär ser det ut i min hall just nu.. :P
 
 
Nu ligger jag på soffan och vilar trött kropp... Ska plugga lite text och stämmor inför repet ikväll. Ikväll är sista repet innan gig, så då gäller det att allt sitter! : ) 
Släpet åker jag tillbaka med imorgon och passar på att mysa en natt till hos mr underbar... Det blir mycket åkande fram och tillbaka känner jag... Men har man hittat världensbästa kille och han råkar bo i fel stad,ja då är det så.. : )
 
Då jag varken orkar ta loss eller sätta släpet på plats, så får det sitta på bilen till imorgon. Jag får skjuts till kören ikväll och hoppas att jag slipper p-böter där jag står med bil och släp... Man får improvisera, anpassa och bemästra.. Alla sätt är bra utom dom dåliga... : ) Och så vidare.. : )
 
Nu, stämsång! : )
 
Take care!!
Love // TT
 

Jag hinner inte med...

Hello all!! : )
 
Dagarna går så fort nu att jag knappt hinner med själv...
Jag har lagt ut, vad som känns som, halva läggan på blocket... Bara att få till möten med dom som ska handla och som ideligen ändrar sej är ju en heltidssysselsättning... Jag säger bara: Folk!! *suckar* Men nu är iallafall hälften av det som ska iväg borta... Och på fredag åker jag och hämtar nya soffan... Yey!! Fast jag måste ha den hos mr underbar tills han har tid att köra upp den åt mej... : ( Eller så åker jag upp på tisdag och tillbaka på onsdag... om jag orkar... Nå, det löser sej. : )
 
Annat på schemat har varit vårfixa balkongen, fixa nya vårutekläder åt prinsessan, träna texter och stämmor och så något som hänger tungt över mej...en massa pappersjobb... Men en sak i taget så... : )
 
Igårkväll hade jag fina vännen här på vin och surrkväll. Supermysigt. Så skönt att få rå om sina vänner i lugn och ro, när barnen sover... Vi hann avhandla en hel del ämnen, men som vanligt hann vi inte färdigt... : )
 
Och sen är det ju hockey... Flera kvällar i veckan...
Igårkväll chockade jag nog prinsessan en del... :P
Dels med att köra "rally" hem från kören (den slutar kl 20,00), dels med att s p r i n g a från bilen...eller ja, jag försökte springa i några meter...det gick inte så bra alls.. : )
Prinsessan skrattade så hon kiknade: "Mamma, jag har a l d r i g sett dej springa!!"
Sen in genom dörren och slog på kanal 5...ingen hockey!!! Jag hade tidigare i veckan kollat på elitseriens hemsida för att se vilken kanal som sände hockeyn och där stod det kanal 5. Panik!!!
 
Min tv-levarantörs kundservice hade stängt sen 10 minuter tillbaka och det var match nr 3 i sm-finalen..!! Jag var inte helt lugn, det kan vi väl säga... Prinsessan tittade lite oroligt på mej och frågade:" Vad händer om du inte kan se hockeyn...? Börjar du gråta då...?" Haha, stackarn... Då fick jag en liten reallity check..nä, det var inte jordensundergång... Bara nästan.. ; )
Sen tipsade mr underbar om kanal 5 play premium, så allt löste sej till det bästa. : )
 
Imorgon är det match nr 4 och vinner vi så är det klart. Då har Skellefteå AIK sm-guldet! : )
 
Nu ska jag krypa under täcket och se missade Greys avsnitt på just kanal 5 play...
Inget ont som inte har något gott med sej...
 
Puss på er!!
Love // TT
 
 

Sängar och sol... : )

Hello all!! : )
 
Snön fortsätter att smälta bort, tjoho!! : ) Det regnade i natt och nu är det sol och plusgrader igen, våren närmar sej med stormsteg och innan vi vet ordet av så är det sommar! 
Det är samma sak varje år, jag blir lika lycklig som barnen när första snön faller på hösten och nu kan jag inte bli av med den fort nog... : )
 
Helgen har spungit förbi i vanlig ordning.
I fredags så köpte jag en sängram till mina nya madrasser... Vi ska sluta trängas på en 120cm utsliten madrass...
Som vanligt så ställer fina vänner och bästpappa upp och som vanligt så är det inte lika enkelt som man kan tro... : ) Sängramen är 160cm bred och vi levde i illutionen att den gick att ta isär... Men stadigare sängram har jag aldrig varit med om... Dom som byggde måste fått tag på en jättelåda med skruvar som dom ville bli av med...och för att vara på den säkra sidan (man ska ju inte slarva), så limmande dom också... Den lär i n t e gå sönder, det kan vi vara på det säkra med. : )
 
Men krångla in en stor säng i min övermöblerade och trånga lägga var inte helt enkelt...
 
Men dom löste det!! 
 
Just nu är här mer kaos än vanligt... det står madrasser och annat lite huller om buller... Jag har lagt ut sängramar, sofforna, tempurmadrassen och kistbordet på blocket. Förhoppningsvis blir jag av med det mesta innan helgen, för då ska jag köpa en "ny"soffa (hittat en fin på blocket). Jag har äntligen fått energi att ta tag i läggan och byta ut möblerna så att det blir lite mer anpassat till utrymmet... : )
 
I lördags var jag och prinsessan och hängde med vänner i "hockeyfiendeland" ; )
Hon och pojkarna lekte och busade hela dagen/kvällen..tanken var att vi skulle sova över, men skrotkroppen ville ha mediciner, så inget vin för mej. När jag är dålig så sover jag bäst hemma. 
 
Sen som en superbonus kom Mr underbar och överraskade mej sent på kvällen, så vi fick sova två nätter ihop istället för en. : ) Men nu har han åkt hem igen... : ( 
Dumma, dumma mil som är ivägen!
En fördel är att man blir expert på att ta vara på varje minut tillsammans.. Jag tränar massor på minefulness, att leva här och nu. Går väl sådär.. : ). 
 
I veckan borde jag verkligen ta tag i en massa "pappersmåsten"... Men blääääääääää vad tråkigt. V a r ska jag hitta den energin ifrån?? Får dela upp det och så belöna mej rikligt efteråt. Lät som en bra idé va?? : )
 
Just nu behöver jag hitta energi att bara vara... : ) Laddar med en koppkaffe till och inväntar att solstrålarna ska nå balkongen... Blir en ok dag idag, trots att jag är måndagstrött... 
 
Take care!!
Love // TT
 

Det händer roliga grejer!! : )

Hello all!! : )
 
Har, sen jag kom hem i förrgår, haft fullt upp med vänner, kör, föräldragrejer och annat... Idag var vi på prinsessans årliga astmakontroll och vi slipper pumicorten!! Bara hoppas att hon klarar sej utan när hon blir förkyld också... Men behöver hon bara medicinera då så har vi kommit lång väg! : )
Sen passade vi på att klippa luggen och käka middag ihop, innan pappan slutade jobbet.
Mysigt med bonustid! : )
 
 
Hon fick lite färgslingor av Carro när hon ändå var där... : )
 
Annat roligt som händer är att våran kör sjunger på Norrlandsmästerskapen i styrkelyft och bänkpress första helgen i maj...
 
Lite reklam... : )
 
Sen har vi fått äran att vara med i ett jättehäftigt evenemang!! : ) 
Den 24-25 maj händer det!!
http://www.jarnspisenpitea.se/
 
Vi ska vara med i förshowen till Nanne Grönvall!
Inte bara vi naturligtvis...
Kl 17,30 är det insläpp för matgästerna, som får avnjuta en 3-rätters middag från järnspisen undertiden dom lyssnar till underhållning av "The Chickpeas band"
  
 
Klockan 21 är 
det eftersläpp till konserten.
 
 
Det kommer att finnas hela sex barer på stället och en hel del tid för mingel och annat.
Här har ni hela spelschemat:
 
 
Och till och med den 30 april kan man köpa biljetter till rabatteratpris från mej! : )
 
Det här kommer att bli hur häftigt som helst!! : )
Kanske något för personalfesten??
 
Mycket roligt som händer nu!! : )
Det är april, solen skiner och sommaren närmare sej med stormsteg!! Tjoho!! : )
 
Love // TT

Absence makes the heart grow fonder...?

Hello all!! : )
 
Idag är jag påväg hem...
Hem till min stad, min lägga och mina vänner...men bort från mr underbar..
Jag har massor att göra och jag kan inte ligga i hans lägga och ruttna bort på dagarna, men bläääää vad jag hatar avståndet!!! : ( 
Jag vill somna i hans armar varje natt...inte bara ibland... Och värst är det när jag inte vet när nästa gång är.
Jag är verkligen urusel på distansförhållanden. 
 
I-lands problem?? Absolut... Men jag har inte alltid dom superenklaste kvällarna/nätterna, och hans närhet hjälper, lindrar och stärker oerhört mycket.
 
Dom säger att avstånd gör att kärleken växer starkare, men för mej är det tvärt om. Ju mer jag är nära, desto mer älskar jag...
 
Så, nu har jag gnällt färdigt!! Jag har ju iallafall någon att älska och sakna, inte alla som är så lyckligt lottade.
På med musik och in i duschen med mej nu! : )
 
Take care!!
Love // TT
 
 
 

Allting kostar..

Hello all! : )
 
Idag är det söndag och jag ligger i mr underbarssoffa och försöker få kroppen på rätt köl igen... Prinsessanspåsklov blev lite mycket för mej... Men hon har haft superkul och då blir det ju liksom värt det.. : )
Som sagt så åkte vi hem från Arjeplogsfjällen i måndags och på tisdag bar det iväg till Boden för att inleda fas två på påsklovet...
 
 
Här är de tre musketörerna, Prinsessan med sina fina kusiner, i baksätet laddad för påsklovsbus hos morfar med fru! : )
 
Finns det hjärterum... Jag och barnen fick ta stora sovrummet... Så här söt kan man se ut när man sover..
 
Jag och stortjejen fick en hel dubbelsäng att dela på... : )
 
Kl 9 nästa morgon var vi packade och klara för dagens mål, Njakaure, där min farbror med familj har stuga.
 
 
 
Väl framme så var det fullt ös hela dagen! Det åktes skoter, grillades, lektes, pimplades och...tolkades... Min underbara pappa kom på att: "Det var över 20 år sen jag tolkade bakom en skoter sist, det skulle vara jättekul! : ) Sagt och gjort, han tolkade hela vägen till sjön där vi skulle vara..
 
 
Inte alla 60-åringar som ens skulle komma på tanken... : )
 
Något man gör helatiden när man är ute är att äta... Luften gör en hungrig... : )
Här är det lunchdax.
 
 
Pimpelintresset var inte överdrivet stort... Vi var vid en sjö där det bara fanns röding.. Dom nappar inte lika lätt som tex abborre gör och då blir det ju inte lika roligt.. Men hon provade iallafall...
 
 
Fråga mej inte varför bilden blir så här när den är rättväg från början... Jag förstår mej inte på min nya dator alla gånger... :P
 
Ett underbart påsklov som tillbringats till större delen utomhus och tillsammans med familj och vänner, kan inte bli mycket bättre!! : ) Men OJ vad slut jag är... Bara vila som gäller nu då... 
 
Trots det så ska jag trotsakroppen och gå ut i garaget en liten stund... Jag ska tydligen få nya baklysen till min rödapärla.. : ) Kan vara skönt att lämna soffan ett tag iallafall... : )
 
Ha en fortsatt härlig dag!!
 
Love // TT
 
 

Ett år till nästa gång...! : )

Hello all!! : )
 
Tja...vi har, som många andra, firat påsken i fjällen.
Mr underbar jobbade halva långfredagen, sen hem till Piteå och hämta upp prinsessan... Planen var att vi skulle sova en natt i Piteå och sen åka upp på lördagmorgon...men prinsessan längtade upp, så vi drog redan fredagkväll... Då saker blir hastigt påkommna så är det inte alltid allt blir som man tänkt... Upp kom vi, men med en stor del av packningen hemma... : ) 
 
Bland annat så sökte vi som dårar efter prinsessans handskar....men dom låg så fint kvar på parkeringen där hon lämnat dom i fredags...
 
Så här såg det ut lördagmorgon kl 9, då skotrarna var färdigpackade och vi var påväg ut...
 
Såååå glad att prinsessan tjatade till sej en tidigare avresa...vi hade ju missat halva lördagen annars... Exakt så här ska påsken firas enligt mej...:
 
Och eftermiddagen hemma i stugan var inte fel den heller... ; )
 
Att jag sen fick tillbringa större delen av söndagen inomhus och i sängen för att skrotkroppen sa ifrån, gjorde inte så jättemycket... Jag hade ju fått en underbar dag och prinsessan kunde ju vara ute med dom andra, även om jag låg...och helt ärligt så är det mest för hennes skull vi åker dit. För mej kostar det nästan mer än det smakar...men hennes lycka och glädje gör att det är värt det! : )
 
 
Hon låg i snön och skrattade som en tokig...men när jag skulle fota så vägrade hon skratta mer.. ; )
 
Så tack alla inblandade för en underbar påsk!! Och extra tack och kärlek till Mr underbar som höll mej sällskap hela söndagen när jag inte orkade göra annat än att ligga ner... <3 
 
Nu är dagens hockeymatch över, Mr underbar hemma hos sej, prinsessan har mellanlandat i badet påvägen till sängen och mamman har parkerat i soffan...
Imorgon inleder prinsessan och jag fas två i påsklovsfirandet och beger oss(tillsammans med prinsessans två kusiner) till Boden och morfar med fru. 
Vi har det rätt så bra, prinsessan och jag... : )
 
Love // TT

RSS 2.0