Ther´s hope!! : )

Hello all!! : )

Ett kort inlägg om idag!!

Barnvakt till mostersprins på förmiddagen, sen trååååååkigt möte på las, bonushämta prinsessan, middag på bästarestaurangen i sta´n... och sen hände det roliga!! Som gör att man får tillbaka tilltron på mänskligheten!!

Jag var in i en butik för att hitta färggladasmycken till 80-talsfesten på lördag...och det slutar med att den jättegulliga expiditen (som jag inte känner) erbjuder mej att låna hennes färggladapumps (efter att ha kollat att vi har samma skostorlek)!!! Jag menar: Who does that??!! : ) J a g hade absolut kunnat göra en så´n sak...men det trodde jag att jag var ensammen om (den enda som var lite "knäpp") ..oavsett hur det nu blir med skorna, så gjorde den tjejen absolut min dag!!! : ) Blir så glad av sånna fina människor! : )

Avslutade en roligdag, med kaffesurr med en ny vän (som förövrigt lånade ut sin våffeltång till mej..)och sen filmkväll med finastevännen... Filmtips:

<div><iframe frameborder="0" width="576" height="324" src="http://d.yimg.com/nl/movies/site/player.html#vid=25355071"></iframe></div>

Inser att jag snart engagerat halvavärlden (nä, jag är ingen vän av överdrifter.. ; ) ) i eventet på lördag...men det är väl lite så jag är... ; ) Varför göra saker "halvdan´t" när man kan gå "all in"??!! : )

Nu är det godnatt och läge att krypa ner hos goaste och finaste prinsessan som fick somna i mammas säng ikväll... s o m jag saknar henne när hon inte är här!!

Och ni, nu är det fredag!!! : )
Love // TT


Busy, busy, busy... : )

Hello all!! : )

Åh, vad jag tycker att livet är kul just nu!! : )
Människor och musik, överallt, i olika konstallationer...
Och har jag tur, så får jag hem prinsessan redan imorgon... *håller tummarna*

På lördag bär det iväg på 40-årsfest med 80-talstema...ska bli sjuktkul!! Och jag kommer vara skitsnygg...turkosabenvärmare och våfflathår...behöver jag säga mer..? : ) Bild utlovas!! : )
Jag har ju gärna inte barnvakt åt prinsessan då jag har henne så sällan...men bröllop och jämna födelsedagar är undantag...och barnvakten sover här...så jag missar egentligen bara tre-fyra timmar av hennes vakentid...så det är ju godkännt... Sen kommer mamman vara lite trött på söndagmorgon...men det gör inget.. : )

Och så är det bara en vecka kvar till påsk!! Blir en annorlunda påsk i år...utan fjällen och utan prinsessan... Men då finns det tid för vuxenbus istället, och det är ju aldrig fel det heller... : )

Känner att min nya "go with the flow" inställning är rätt uppfriskande... Allt är inte svart eller vitt... Allt behöver inte skrivas i sten... Livet går inte under för att saker blir lite annars än man först tänkt sej... Skönt.

Vet att jag upprepar mej nu, men ni kan inte föreställa er hur enormt skönt det är att börja känna igen sej själv... Att inte vara borta i sus och dus hela tiden... Eller ett känslomonster skapat av en hel hög externahormoner som tryckts i dej... Och säga vad man vill, men om man går på stark smärtlindring under längre tid så får du personlighetsförändring, så är det bara!! Man kanske inte alltid märker det själv, men man märker det definitivt när man "kvicknar till"...

Idag har jag inlett fas två i avgiftningen...bort med allt socker igen!! När jag plockade bort morfinet så blev jag en sockerjunkie utan dess like... Ett begär värre än mina craveings när jag var gravid.. Jösses!! Utrustad med en tjurighet utan dess like, så ska nu även sockret bort!! Och ja, det är även dax att plocka bort popcornen igen.. *suckar djuuuuupt* -här kan vi prata om lidande!! : )
..morfin och socker...vad är det, mot popcorn?? ; )

Någon som vill hänga på en utmaning?? : )
Vad behöver ni minska ner på eller öka upp i erat liv?? Och vad ska vi belöna oss med när vi lyckats?? : )
...alla behöver ju inte leva efter totalförbud som jag...har en vän som b a r a fikar och äter godsaker på lördagar, hon är superduktig!! ...det är bara det att jag är en så av eller på människa att jag funkar bäst under totalförbud...men det är ju jag det... : ) Och naturligtvis skulle det aldrig funka om n å g o n a n n a n förbjöd mej!! ..barnslig som jag är så skulle det få helt motsatt effekt... : )

En liten anekdot om just det...om en tidigare livskamrat som kände mej väl...
Jag hade slutat röka (cold turkey, eget beslut) och några veckor senare hade vi middagsgäster, och då bästavännen skulle gå ut på bron och röka så bönade jag till min sambo: "Snääääälla, kan jag inte bara få feströka lite..? Bara ikväll??" Han bara tittade på mej och sa: "Rök hur mycket du vill, jag bryr mej inte!!"
F-n också...!!! Då gick det ju inte... Hade han sagt att jag inte fick hade jag garanterat stått med två cigg i munnen sekunden efter...men nu gick det ju inte... : )
Barnsligt...jag vet... Men poängen är, han kände mej och det funkade. : )

Och jag känner mej själv...så... : )

Nu behöver magen mat och kroppen sömn...imorgonbitti kommer mostersprins och myser med mej i några timmar, då mamman är på jobbet...så då måste ju mostern vara pigg... : )

Men, vilka är på och vad är våran belöning?? : )

Love // TT

Det brukar bli som jag bestämt... : )

Hello all!! : )

Jag ber om ursäkt för den bristfälliga uppdateringen ihelgen...men jag har varit upptagen med att leva!! : )
Som jag bestämde ifredags, så blev det!! : )
Färdig gnällt och dax att göra något roligt!! : ) Så  jag har varit social hela helgen!! Träffat vänner, surrat, skrattat, badatbadtunna, bastat, sjungit, chillat...busat och myst hela helgen lång!! Och sen avslutade jag med en superkul make-up kväll igår...  Det gick långsamt...men det gick!! : )

Och nu är det måndag igen..men det gör ingenting att det känns idag...jag höll allting (nästan iallafall.. : ) ) på en rimlig nivå..så jag har mest träningsvärk idag...det kan jag leva med... : ) Sen är det annat som börjat strula, men jag vägrar acceptera att det är annat än tillfälligt!!

Jag måste erkänna att jag gillar mitt liv...rätt mycket faktiskt... : )

Allt går ju åt rätt håll...om än sakta, vääääldigt sakta...men så länge det är åt rätt håll så.. : ) Tar ju en stund att lära om allt... Men så mycket roligare det är nar man får ha hjärnan med sej...

Nu ser jag fram emot en vecka av vila, sång och mys... Imorgon får jag bonuspussa på prinsessan som har dansuppvisning... Så kören, onsdag spelning på Krokodil, torsdag filmkväll och poff så är det fredag igen och prinsessan kommer hit!! <3
Förhoppningsvis rymms det lite mystid däremellan också...vi får väl se..

Och vet ni vad??? Det är inte så länge kvar till sommaren nu... : )

Love // TT

Mycket väsen för ingenting... : )

Hello all!! : )

Inser att det varit mycket gnäll från min sida på sistone...det ber jag om ursäkt för! Skärpning utlovas...

Dagen börjades med nålar hos sjukgymnasten... Då prinsessan fortfarande har lite feber och inte kan vara på förskolan, så fick hon hänga med igen...hon tycker det är roligt att följa med. : ) Hon fick beröm av sjukgymnasten som tyckte hon var glad, pratig, gullig och väluppfostrad!! Nu vet jag ju redan att jag har en fantastiskunge, men det är alltid roligt att få höra det från annat håll också! : )

Efter lunch ska vi åka ut och hälsa på finavännen och hennes prins, min underbaragudson! När prinsessan åker till sin pappa, så planeras vila och sen s k a jag ha en fantastisk helg!!! Så det så! : ) Med både mys och bus!!

Solen skiner idag och löften om sommar får det att pirra i kroppen... ; )

Sooo, hello lovely friday!! Here I come!! : )



: )

Love // TT


Kreativturvattnad!!

Hello all!! : )

Igår blev jag väckt på ett fantastiskt sätt... Min fina 6-åring hade smygit upp, fixat frukost, två fina teckningar, satt allt på en bricka och kom in sjungandes "Ja må hon leva"!!! Kan man annat än bli överlycklig!!?? Finaste, fantastiska prinsessan!!!
...så gör ju alltid jag när hon fyller år...(så har mina föräldrar alltid gjort med oss)..så hon tyckte väl att mamma ska få samma behandling... Underbara unge!!!

Annars så kämpar jag de flesta kamperna från soffan just nu...börjar bli ordentligt uttråkad...men jag orkar ju nästan ingenting... Jag har valt bort smärtlindring många gånger tidigare...men aldrig när jag varit så här dålig... Jag plockar ju bort allt roligt ur mitt liv, för att jag inte orkar... *suckar*
Nu är motivationen riktigt låg...

Läste en dramapedagogsuppdatering om hennes fantastiska arbetsdag, och jag känner att jag saknar att jobba så mycket att det gör ont!!! Jag är kreativturvattnad!! Nog för att det krävs en hel del kreativitet för att få vardagen att gå ihop i mitt nuvarande skick...men det är ju inte riktiigt den typen av kreativitet jag pratar om... : )
Tur jag iallafall har  kören på tisdagar...
Och på söndag ska jag hänga med en kollega på sminkning, ska bli superkul!! Kan ju inte boka något själv ännu...men jag hänger med och gör det jag orkar iallafall.. : )

Imorgon åker prinsessan till sin pappa och det är dax för vuxenhelgen... Jag behöver busa känner jag!! Vet bara inte riktigt var den kraften ska komma ifrån... Tur det finns laglig doping.. : )

Nu är det snart dax för lite mera födelsedagsfrämmande...dom som inte kunde komma igår... : )
Det blir kanon, lite distraktion...det behövs...

Take care!!
Love // TT

Provar...och behöver hjälp... : )

Hmm...
Det blir ju inga videoklipp...det blir ju bara länkar...
Testar en annan grej...:

http://www.youtube.com/watch?v=feEBEpDLTKI


<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/feEBEpDLTKI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mäh!! Varför funkar det inte??? Fick ju det att funka en gång tidigare??? Please help!!

*sliter sitt hår i frustration*

Love // TT

Skratt, smärta som lämnar kroppen...?! : )

Hello all!! : )

Igår var det måndag, och ni som känner mej vet att måndagar vanligtvis är h-vetesdagar... Inte för att det är början på veckan (som är hata-måndagar-anledningen för så många andra...),utan för att det nyligt varit helg...och på helgerna är jag 200% mer aktiv än jag är på veckorna...

...that´s what keeps me saine though... Skulle jag aldrig få leva som "normala" människor, så skulle jag aldrig orka... Då skulle jag bli tokig på riktigt... Helgerna är socialtid!! : )

Men åter till gårdagen...hade prinsessan hemma med feber och förkylning...trots att hon är supersnäll och duktig, så blir det ju mer, än när hon är sina timmar på förskolan... Och utan smärtlindring så känns det...på riktigt...
Igårkväll var det såååå nära att jag gav upp...men tjurigheten vann... Dock är ju livet fantastiskttråkigt, jag orkade inte ens prata i telefonen igårkväll... DÅ är det illa!! : )

Idag verkar inte vara mycket bättre...haft bästaste städtjejen här som alltid på tisdagar, så nu är här rent och fint igen!! Prinsessan har nyss ätit lunch och jag ligger och samlar kraft att åka och handla... Blir ingen dans då hon fortfarande har lite feber, men kören vill jag orka!! Får hoppa uppvärmninen och "bara" sjunga...
Känner att det mentala energikontot behöver påfyllnad!!

Och jag behöver skratta!! Finns ingen bättre medicin än skratt och närhet... Så det önskar jag mej i födelsedagspresent imorgon... Skratt och närhet...

Apropå närhet...så vill fröken livrädd och kärleken få komma tilltals lite... : )

http://youtu.be/feEBEpDLTKI

Baby don't you do it, don't do it
Don't you break my heart
Pleeeeease don't do it, don't you break my heart

A sacrifice would make you happy if nothing for myself
Now you wanna leave me for the love of someone else
My pride is all gone whether I'm right or wrong
I need you baby to keep on keepin' on

You know I'm trying to my best
Oh i'm trying to do my best
Don't do it, don't you break my heart
Pleeeeease don't do it, don't you break my heart

My biggest mistake was loving you too much and letting you know
Now you got me where you want me and you won't let me go
If my heart was made of glass well then you'd surely see
How much heartache and misery, girl, you've been causing me

While I've been trying to do my best
Well I've tried to do my best
Don't do it, don't you break my heart

Pleeeeease don't do it, don't you break my heart

Go down to the river and there I be
I'm gonna jump in girl, but you don't care bout me
Open up your eyes
Can't ya see I love ya?
Open up you heart, girl
Can't ya see I need ya?

Oh baby don't do it, do it, do it
Don't you break my heart
Pleeeeease don't do it don't you break my heart

My biggest mistake was loving you too much and letting you know
Now you got me where you want me and you won't let me go
If my heart was made of glass well then you'd surely see
How much heartache and misery, girl, you've been causing me

While I've been trying to do my best
You know I've tried to do my best
Don't do it, don't you break my heart
Pleeeeease don't do it, don't you break my heart




...Så nu har hon pratat klart för idag!! : )
...Det är ju nu ingen som lämnat henne nu...men hon bara tänkte...ni vet...att det är en bra låt.... ; )









Välkommen förbi på kaffe imorgon!



Love // TT








Upp & ner...

Hello all!! : )

Idag är det en vecka sen jag la ner morfinet...det har inte varit kul...det ÄR inte kul...men det går...
Den värsta abstinensen släppte som förväntat, efter tre dagar... Men smärtan är ju givetvis kvar... Det var ju inte för att jag blivit mirakulöst frisk som jag ville lägga av... Det var ju för att jag ville få tillbaka hela mej och för att ge kroppen en chans att börja läka sej själv... Men huu, vad ont det gör...
Riktigt svårt att motivera sej själv att ge f-n i smärtlindring när det gör så här ont...
MEN det går om, det m å s t e det göra!!

Det här verkar förövrigt blir ett år fyllt av 40-års fester...kul!! Ska iväg på två nu, inom en månad...bara kroppen orkar...  Men jag v e t hur viktigt det är att göra roliga saker, så vi kör på mitt beprövade, gsg, går det så går det! : )

I veckan blir det akupunkturnålar, vila och prinsessfokus...
Hon knorrar en del för att hon ska vara på dagge v a r j e dag i veckan...tror hon är less...blir bra med förskoleklass till hösten.. Hon brukar ju få vara hemma mer när hon är hos mej, jag har ju den möjligheten...men inte när jag är så här...då har hon det bättre där...

Det här att fylla 36 blev som om att jag fyllde 35...eller nå´t... Redan blivit uppvaktad massor...och det är inte förens på onsdag jag fyller!!?? Känns lyxigt... : ) Tar igen det som jag inte orkade med ifjol...

Tänker igen på att vissa saker helt enkelt är meningen att bli... Konstigt det där... Men jag börjar mer och mer tänka att är det meningen så blir det så...annars händer något annat...
Jag anser fortfarande att vi styr i vårat eget liv, men ibland hänger saker på så tunna trådar att man inte kan göra annat än att tänka att det var meningen...

Förövrigt så blir jag ju lika lycklig varje vår...ni vet, när solen börjar värma igen... Och man känner att underbara, fantastiska sommaren inte är så jättelångt bort längre...

Det här är en låt som betyder sommar för mej... Varma sommarkvällar, med goda vänner, gitarr, sång och vin...

http://www.youtube.com/watch?v=5gqT6En2O78

Free Falling lyrics
Songwriters: Petty, Tom; Lynne, Jeff;

She's a good girl, loves her mama
Loves Jesus and America too
She's a good girl, crazy 'bout Elvis
Loves horses and her boyfriend too

It's a long day livin' in Reseda
There's a freeway runnin' through the yard
And I'm a bad boy, 'cause I don't even miss her
I'm a bad boy for breakin' her heart

And I'm free, I'm free fallin'

All the vampires walkin' through the valley
[ From : http://www.elyrics.net/read/t/tom-petty-lyrics/free-falling-lyrics.html ]
Move west down Ventura Blvd
And all the bad boys are standing in the shadows
All the good girls are home with broken hearts

And I'm free, I'm free fallin'

I wanna glide down over Mulholland
I wanna write her name in the sky
I wanna free fall out into nothin'
Gonna leave this world for awhile

And I'm free, I'm free fallin'

 
Oh ljuvliga sommar, snart är du här!! <3

Love // TT

Jaha!!??

Hello all!! : )

Är hos bästastepappa med fru och avrundar kvällen...ätit en fantastisk 3-rättersmiddag, druckit, sjungit och bara njutit...

Haft en eftertänksam dag...
Var på en tredjedelsseminarium (orkade inte hela..) där jag fick känna på några minuters tagg!...som det var förr!!...när orken fanns... Men den kommer säkert igen...visst..? : )
Ger ändå mej själv en klapp på axeln för a t t jag for, men framför allt för att jag kastade in handuken när jag kännde att det var nödvändigt, istället för att vänta tills någon annan gjorde det åt mej... You live and you learn... : )

Men när jag väl satt där, så kom en del tankar...:

Attityd är allt!
Sitter på ett underbart seminarium och just nu pratar dom om att tänka positivt!! ...hur viktigt jag än tycker att det är, så har just den meningen fått en negativklang i mina öron....
"Äh, gaska upp dej!!" "Tänk positivt!"
..dom orden...uttalat av folk som inte har en blekaste aning om vad man just då går igenom...dom orden skulle man vilja stoppa upp någonstanns där solen aldrig lyser!!

...ofta säger jag: "Du är din egen lyckas smed" .."Du är själv ansvarig för din egen lycka" Och dela gärna med dej...delad glädje är dubbelglädje...

Och visst är det så...man väljer själv...
Det finns nästan alltid något gott som kommer ur den mest negativa situation...om än man inte ser det just då...

Eget ex: Då jag åkt in och ut på sjukhus under ett drygt halvårstid så hamnade jag plötsligt i en situation jag aldrig trodde jag skulle hamna i...och jag var därigenom tvungen att ta ett beslut jag aldrig trodde jag skulle behöva ta...
Beslutet var nödvändigt och det enda rätta...men jag sörjer fortfarande konsekvenserna...
...det goda som kom ur det var att jag genom detta fick kontakt med en läkare som förstod vad som fattades mej...och som kunde hjälpa... Hon förstod det andra inte förstod...efter fyra månaders behandling av henne, så hade det vänt...

Utan det här jobbiga, hemska...så hade jag inte fått den hjälp jag fick...
Så nä, man ser inte alltid hur saker och ting hör ihop förens efteråt...men att trycka ner "positiva, checka ord ihalsen på någon som mår dåligt, är så inte "The right way to do it!!"

Just saying...

...Något annat inom samma ämne...
Att förlåta sej själv för de dåliga val man gjort...
Jag hur ju, med facit i hand, gjort några riktigt dåliga val i livet...men hur mycket jag än vill, så kan jag inte göra dem ogjorda...Det enda jag kan göra är att lära av mina misstag...och förhoppningsvis, göra om och göra rätt...

Och appropå val...så ibland känns det som om jag är en skiva som hakat upp sej...att jag om och om igen gör dåliga val... *suckar* Jag verkar vara helt obildbar angående vad som är mitt eget bästa...!!?? Som tur är så har jag full koll på prinsessans intressen...men så var det ju jag själv då...där funkade det ju mindre smidigt... As usually..

Vad gör man åt det då???
Säger jaha!!?? och gillar läget...eller...???
Och när, eller framför allt hur, börjar man lita på folk igen...?

Vad säger ni??
Love // TT alias *frökenlivrädd & kärleken*

Fortfarande tekniskthandikappad!!! (och dag 5...check!)

Hello all!! : )

Nu skulle jag försöka mej på att få upp lite bilder från festen... : ) Lyckades jag med det??? Näää!!! Min fina fotograf från festen har så snällt lagt upp bilderna åt mej...men antingen är dom aaaaaaalldeles för stora eller pytte, pytte små... Och jag är dessvärre inte kvinna nog att lösa problemet...iallafall inte i kväll...
I´m soon about to give up!! En hint om hur jag såg ut får ni från headern...bilden i mitten...med supersnygga movesen...haha!
...Sörjer fortfarande att min fina, rödaklänning inte blev använd...men det betyder bara att jag får fixa en ny fest (med fler deltagare) så jag får använda klänningen när den börjat sitta snyggt igen... : )
Ett stort tack till min systers finavän, som lånade ut klänning till mej! <3

Idag är det dag fem...och det har gått alldeles lysande...fram till ikväll... Eller...alltså...det går ju fortfarande...men krypen i benen är allt annat än roliga just nu...nå, It will pass...

Idag fick jag hämta prinsessan...blir alltid mera lugn när hon ligger och snusar i sin säng...om än jag vet att hon har det jättebra hos sin pappa, så saknar jag henne sjukt mycket då hon inte är här... Man signade liksom inte upp för varannan vecka bara...när man satte dom fantastiska, underbara till världen... Men, som man bäddar får man ligga... Och prinsessan har ett helt koppel med vuxna som mer eller mindre tävlar om att få älska henne mest..så visst är det I-lands problem vi pratar om..

Fick ett oväntat, men roligt samtal ikväll...man upphör aldrig att förvånas...jag säger då det... : )
Känndes dock skönt...som ett avbräck i min annars, väldigt onödigt krångliga verklighet... Jag kan nog uppfattas (ibland) som en krånglig människa...men jag är vääääldigt enkel... Jag vill ha ärlighet, rakhet och närhet... How hard can that be???

Nå, som jag brukar säga: "He man it begrip, he får man lämmen!!" (det man inte förstår, det får man lämna..)

Take care!!
Love // TT




Dag 4, check!!

Hello all!! :-)

Här kommer ett kort, men stolt inlägg!!
Idag har dag fyra passerat och jag ler... :-) Morfinet är borta!!! Yey me! *dansar runt lite försiktigt*
..nu kommer den verkliga utmaningen...att leva i små doser åt gången...så kroppen hänger med...
I helgen ska jag utmana mej och gå på ett superkul seminarium...men får se hur länge jag orkar utan smärtlindring...men det får bli så länge det blir...måste ju träna upp mej i det nya..att l y s s n a på kroppen...inte bedöva den eller skrika åt den att hålla käften... :-)

Har så smått börjat våga boka upp mej på lite jobb...försiktigt, försiktigt...på hobbybasis än så länge...men något är bättre än inget... :-) Har en hel del som ligger och släpar...men jag får beta av dom...ett efter ett...i lugn och ro... Och så inte glömma det viktigaste...att busa och mysa... ;-)

Är så glad att musiken hittat tillbaka till mit liv igen!!! Får så´n energi därifrån... Har tom spelat gitarr idag...en halv låt typ (fingrarana vill inte..)..men ändå... Resten fick finaste syster spela... Vi sjöng desto mer.. :-)
Imorgon kommer prinsessan...SOM jag längtar!! Ska få hämta henne lite tidigare än vanligt, så vi hinner mysa riktigt ordentligt!! ...inser dock att vi är trippelbokade i helgen...men det får bli vad det blir av det... Prinsessans vilja och min ork i första hand...

Nu säger jag godnatt och imorgon looooovar jag att det kommer bilder från festen... :-)

Take care!!
Love // TT

Tankar...

Hello all!!

Ny-gamla tankar som kom till i somras, när dåren i grannlandet löpt amok...men som fortfarande är aktuella...

Men hur hopplöst jag än tycker att det kan kännas mellan varven, så är jag oerhört lyckligt lottad med tanke på alla hemskheter som händer runt omkring oss... Vad är det som händer med världen??? Tårarna har runnit många gånger de senaste dygnen över all galenskap som finns... Och rädslan växer... Hur skyddar vi oss mot galenskap??? Hur ska vi skapa trygghet för våra barn med våldet bakom knuten? Vad kan VI bidra med för att skapa en ljusare framtid? Vilket är vårat ansvar för det som inträffar?

 

...har inte svaren...

Men tänker att det är klokt att börja i sin egen närhet...att öppna ögonen för dom som finns i våran vardag...att hjälpas åt...sprida glädje...att SE människan som står framför oss...att inte fastna så djupt i våran egen kamp för mera medel & mera tid...att sluta springa genom livet som om vi vore jagade & stanna upp & se behoven NU...att våga säga ifrån när vi ser att något är fel...att ta ett gemensamt medmänskligt ansvar för de orätter vi misstänker sker men hellre blundar för...

 

Och framför allt: Livet är här & nu! Ta vara på varandra och se till att skapa gjädje omkring dej!! DU är ensam ansvarig för din egen lycka, men du kan ALLTID dela med dej...delad glädje är dubbel glädje...

 

En fin sång får avsluta...
Love // TT


Årskrönika...2011...

Hello all!!

 

Tänkte det var läge att göra en sammanfattning av året som gått...

 

2011-Heaven and Hell!

 

Året började med bitande kyla och enorma känslostormar...ett förhållande med oerhörda ytterligheter fick ett plötsligt slut då prinsessan hamnade emellan...

Flyttade hals över huvud till en liten 2a och har sen tillbringat delar av resten av året att samla in allt jag lämnade i huset första vändan...och än är det inte färdigt...

Bet ihop och packade upp, pyntade, busade, planerade födelsedagsfest allt medan själen blödde...tillslut höll det inte och viljan fick ge vika för kroppen...den efterlängtade festen blev inställd och jag hamnade på sjukhus...

 

Med söndertrasat självförtroende och kroppen i sank, mötte jag kärleken...

Han klev in i hela mitt liv med humor, värme, styrka, kärlek och visioner... Jag torkade tårarna, reste mej från golvet och bara tog emot...

Sen följde några underbara månader med sol, värme, bus, familj, skratt och framtidstro... Jag började släppa ner garden...tog emot tryggheten och visheten med öppna armar och kände mej riktigt, riktigt lycklig...

Äntlgen hade jag hittat min "soulmate" , äntligen hade jag hittat hem...

 

Nu är vi i mitten av sommaren och det höga tempot min nya familj innebar börjar sätta spår i kroppen...jag blir tröttare, får mer ont och mindre tålamod...

Finastevännen jobbar för tre...även han trött med ökad smärta och minskat tålamod...

Mitt i allt detta så genomgår jag en fruktansvärt tuff hormonbehandling som sög ur mej den sista energi och kraft jag hade...och förvandlade mej till ett känslomonster...

 

I Augusti åkte hela nya familjekonstallationen på den planerade semestern, TROTS att kropparna skrek nej... Det är, utan överdrift, den värsta veckan i mitt liv... Jag var så slut att jag inte visste vem jag var...och jag känner hur kärleken rinner ur mina armar och jag kan ingenting göra för att stoppa den...jag är för slut...jag kan bara titta på...

En månad av desperation följer och sen kommer det jag väntat på och fasat för, det är över.

 

För första gången i mitt liv för jag erfara vad hjärtesorg innebär...

Jag slutade äta, sova, tänka...allt var bara svart...förstod inte...ville inte förstå...alla ord som sagts, alla löften som getts...betydde dom ingenting?? Var det så lätt att bara ge upp?? Och jag rasade raka spåret tillbaka där jag var när vi möttes...självförtroende och självkänsla i botten...

 

När jag så småningom började fungera hyffsat normalt igen, så kom nästa saknad...barnen...dom två, jättefina, speciella som jag kommit att älska...skulle jag aldrig få se dom mer...? Sen kom ilskan...hur kan man vara så självisk och bara flytta om och ändra i människorsliv hur som helst..bara för att det passar bäst för en själv just nu??

Och så likgiltigheten och kylan...bara inse, människor är väldigt, väldigt sällan vad dom utger sej för att vara...

...så även jag...jag har någon som jag VILL vara och så har jag någon som jag är...jag är ibland, men vill alltid vara, en kärleksfull och varm person med massor med glädje och tålamod...men de dagar då smärtan tar ut sin rätt så är jag allt annat än glad och kärleksfull...

 

Kan säga att 2011 var erfarenheternas och självinsikternas år...

 

Sista månaderna av året har jag börjat njuta av friheten...jag äger min egen tid och det är underbart.

Jag har åkt upp och ner ur smärthålen...så fort jag tror att jag äntligen kan börja göra lite bokningar och lägga lite tid i företaget så dyker jag ner i hålet igen...

Jag har återigen fått upptäcka vilken fantastisk familj jag har, men jag har även upptäckt att jag klarar oerhört mycket själv...Det gäller bara att vara lösningsorienterad... Ibland krävs det oerhört mycket kreativitet för att få vardagen att fungera...men jag får den att fungera!!! Det är jag oerhört stolt över!!

 

Så många tårar som jag fällt under detta år, är nog samma mängd som jag tidigare fått ihop över hela livet...

 

Men jag har även skrattat...massor...

 

Jag har fått känna av äktakärlek, om än den bara fanns för ett litet tag...så när den väl var där så var den

äkta...

 

Jag har haft massor, massor med egentid med prinsessan och med henne har jag aldrig tråkigt!!

Hon är det gladaste och klokaste lilla unge man kan tänka sej!!! Finns ingenting så helande som hennes underbara kvillerskratt!!

 

Jag har gjort många nya bekantskaper...och några av dom för livet...

 

Men det jag framförallt har lärt mej detta år är vilken fantastisk familj och vilka fantastiska vänner jag har!!! Utan dom så fanns jag inte här...till dom vill jag säga:

Jag älskar er, ni är fantastiska!!! <3

 

För 2012 önskar jag mej...

 

...att prinsessan får vara frisk och ha energi för alla upptåg hon hittar på... : )

...mindre smärta och mindre mediciner...

...större ekonomisk frihet...

...mycket skratt och lite gråt...

...mera tid med mina nya och gamla vänner...

...mycket mys och ännu mera bus...

...och så önskar jag att jag får tillbaka tron på kärleken igen...för första gången i mitt liv är den borta...men jag önskar att den kommer tillbaka igen...det var liksom lite roligare när jag var mer romantisk och mindre cynisk... : )

 

Jag önskar er alla ett gott slut och ett fantastiskt gott nytt år!!!

 

Love // TT

 


Mitt första blogginlägg...

Hello all!! : )

Då det här är samma blogg på nyttställe, så tänkte jag dela med mej av mitt första inlägg...för dryga året sen...
Så, håll till godo:

Hej allihop!
Har länge fått frågan "varför börjar inte du att blogga?" pga av mina fb inlägg bla...och jag har alltid svarat att jag inte har orken...men när det snöar i augusti så händer det(eller som i mitt fall...töar i januari...)! (Från Nanny Mcphee...)

Jag är en tjej (jo, tjej!!) på snart 35 vintrar... (...kunde inte låta bli att skriva så som man skrev när man var tonåring...) som känner att hon står i startgroparna för det "riktiga" livet!!! : )
Angående tjejkommentaren, så skrev jag i ett fb inlägg att jag skulle på tjejfest, och då ver det en kompis som kommenterade med att "du kallar det fortfarande för tjejfest...?" Hon är en av mina älsta och finaste vänner, men vad menar hon att jag ska kalla det då??? Kärringfest? *fnys* : ) Eller nu vet jag: Couger fest! : ) Fast för att vara en äkta couger ska man väl ha passerat 40,eller??? Nå ja, snart är jag där! : )

Appropå ålder...så har jag aldrig varit nojjig över siffran (förutom när den var för låg och man inte tog sej in dit man ville...), men däremot så märker jag att jag blir mer och mer fåfäng för varje år som går.. Så det kanske är en ålders nojja i sej? Vad säger ni? : )

Jag har ett förflutet som dramalärare och bartender, men har varit borta från arbetsmarknaden i många år pga sjukdom...började just hitta tillbaka till livet, bort från mediciner och in med hälsokost, och skulle just börja jobba 25% (som i mittfall är jättemycket!), så dyker en ny sjukdom upp! Nu, ett år senare och efter att ha tillbringat i stortsett hela hösten på sjukhus, hunnit bli beroende och avvand med morfin, så ser jag äntligen ljuset i tunneln! Får hormonbehandling som gör att den värsta magsmärtan äntligen gett med sej! *Tjoho*!!!!!
Skulle börja jobba lite idag och så får jag flunsan!!!! Det kan ju alla få, men det kändes så himla bittert...nåja, det går över det med.. Har slarvat alldeles för mycket med vitaminer och bara ätit en massa socker hela helgen, så jag får skylla mej själv! Jag vet bättre än så!

Men jag är jättespänd över att få komma ut på arbetsmarknaden igen! Har såååå många roliga alternativ, bara skrotkroppen är med mej... Har ett företag som jag drivit på hobbybasis som jag tänkte dra igång, där jag bla jobbar med marknadsföring och make-up, svinkul!! Och sen har jag möte med en dramapedagog i veckan om ett ev framtida samarbete...det gör jag mest för att jag brinner för det, för att jag mår bra av det! I den världen finns det sällan några pengar att hämta... Tror ni det räcker med ork och 10 timmar/vecka? : )

Nu ska jag ta min febriga kropp och gå ut med hunden för att sedan skyndsamt hoppa i säng. Men imorgon kommer det bilder också...måste bara fatta hur man gör först... : )

Untill then! Love/TT
Posted 31st January 2011 by

Arg?!

Hello all!!

Nu känner jag att jag är aningens irriterad!! (Kan ha lite med abstinensen att göra...but still!!) Det är ett vansinnigt gnäll på vissa människor!! Och en hel del skitsnack och avundsjuka! Jag säger inte att man inte får ha skitdagar, det är inte det jag säger.. Och jag är väl medveten om hur skönt det är att få lite stöd när livet känns mer orättvist än annars... Men behöver man gnälla om precis allt?? Allt är inte bara elände! På samma sätt som att allt inte bara är underbart!

Om männsikan skulle bry sej mindre om vad alla andra hade för sej, stanna upp och inse att världen vi lever i faktiskt är helt ok...
Även om vi inte har råd att åka utomlands varje år, så har dom allra flesta av oss mat på bordet...
Om någon behandlar oss illa, så har dom allra flesta av oss valet att gå...
Om vi är förkylda, så är dom flesta av oss inte döende...
Om något vi äger gått sönder, så kan dom flesta av oss antingen ersätta det eller faktiskt leva utan det...

Har ni tänkt på att dom som v e r k l i g e n har det tufft sällan gnäller...? Dom har fullt upp med att ta vara på livet för att inte missa de positiva stunderna när dom väl dyker upp....

Jag såg ett inslag från Japan, angående årsdagen sen katastorfen...dom filmade en man som gick runt bland ruinerna...han hade förlorat allt!! Hela sin familj, sin fabrik, sitt hem, sin inkomst allt... Han sa att när folk frågade hur han orkade gå omkring och le hela dagarena, så sa han att ler jag inte så rinner tårarna...
Och vi gnäller för att vägarna inte är skottade ordentligt..?

P u t  l i f e  i n  p e r s p e k t i v e!!!

Såååå, med det sagt...
Och utan att påstå att jag inte är den som ibland gnäller över I-landsproblem som alla andra... Jag är en människa under utveckling jag med...
Så tänkte jag låta bli att gnälla över Tv-utbudet, ta tag i åtminstone en "så-jobbig-sak-att-jag-skjutit-upp-det-alldeles-förlänge-fast-det-förmodligen-inte-tar-längre-än-en-halvtimme-grej"...och sen tror jag det blir årets premiär kaffekopp på balkongen...jag och granen... : )
Och ikväll är det onsdagsspelning på Krokodil igen *gillar*!! : )

TebbeTott vs abstinensen 1-0

Love // TT

Samma blogg på nytt ställe... : )

Hello all!! : )

Nu har världensbästa Tova hjälpt mej med bloggdesign...så vi har bytt till ett nytt ställe... (var tydligen inte bara jag som tyckte det förra var komplicerat..) Så nu är jag här!! : ) Men vill man läsa mina gamla inlägg så är det bara klicka på länken "Läs mitt gamna arkiv här" längst ner till höger... : )

Idag är det dag två på morfinavvänjningen...och som beräktat så är det lite enklare än igår... (bävar för morgondagen...) Jag har dock sett till att jag varit distraherad hela dagen idag...städhjälp i morse, så ringde fina vännen och drog med mej till grannstaden för att fixa hans bil...så vi lämnade in bilen och åkte till hans supergulliga föräldrar... Drack kaffe, surrade, chillade i deras soffa och innan vi åkte så bjöd hans mamma på jäääääättegod mat!! Tack igen! <3
Så hem och på kören...vid det här laget så hade jag galet ont...men så fick jag lite nähet och soffchill innan jag åkte hem...å närhet för mej är ju magiskt..så det blev faktiskt lite bättre...
Däremot är magen utslagen...vet inte om även det är en abstinensgrej, eller om det beror på annat...

Blir ett kort inlägg idag, då jag har svårt att fokusera...
Måste dock nämna att vi har ett gig med kören den 2 juni och då ska vi mest troligt sjunga till ett liveband http://www.osbornsoffer.se/ ska bli superkul!! : ) Dock tur det är lände dit...har en del att lära in... ; )

Apropå lära...så tänkte jag lägga in en musikvideo i vanlig ordning...men jag fattade inte hur...så det får bli en annan gång...haha!!

Välkommen till min nya sida...igen...
"Same shit, different name..." : )

Love // TT



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0