The things you do...and don´t do...

Hello all!! : )
 
Idag har jag gjort något som jag egentligen inte orkat...jobbat.. : )
I helgen är det "Piteåsummergames" som är sverigest näst största fotbollsturnering för barn och ungdomar.. Prinsessan är för ung och får inte spela förens nästa år, men vi föräldrar behövde ta arbetspass redan i år. Så jag har stått i en stor colaburk och sålt godis och läsk... 
Vad gör man inte för sina barn..? : )
Jag och prinsessanspappa delade på passet, så av 7 timmar blev det "bara" 3,5. T u r att mr underbar ville (eller ja, ville och ville...men gjorde iallafall... : ) ) följa...så jag fick hjälp...
 
När jag gör sånt där så känner jag hur mycket jag verkligen saknar att jobba, hur roligt det är med kundkontakt...efter 45 min så påminde min kropp mej varför jag i n t e jobbar...och sista timmen var en plåga.. Men jag gjorde det iallafall!! : )))
 
Ikväll är det stadsfesten i mr underbars stad och snart spelar Uggla... Det hade varit galet roligt att vara där..!! Men, men...man får inte allt här i livet...
Med en annan ekonomi och ork så hade det varit en annan sak...
Just nu känns det lite som: Vad är en bal på slottet...? Men, men...
 
Lite kaffe i soffan på det då eller...? : )
 
Love // TT
 

Det här med självkänsla...

Hello all!! : )
 
Har haft en tung natt och en tuff morgon och inser att det mesta bottnar i min brist på självkänsla...
 
Jag jobbar hårt på att ha både självförtroende och självkänsla på plats, men ibland går det sämre än annars,,,
För det mesta så ser jag vad jag har och är stolt över det liv jag skapat med de förutsättningar jag har blivit tilldelad.
För det mesta så sträcker jag på mej och möter folk med öppen blick och ett leende...
Men ibland så går det bara inte..
Ibland räcker inte allt jag kan och vet...
Ibland blir jag liten, ensam och osäker...
Och då ökar mitt beräftelsebehov så oerhört att det blir osunt...
 
Det händer mindre ofta nu än förr och det är bra.
Men det händer tillräckligt ofta för att det ska vara ett problem och jag har ingen egentlig lösning på det...
Inte mer än att det tydligen måste få ta tid att hela...
 
Så jag ber mina nära att ha tålamod med mej...
Säg gärna ifrån när ni märker att jag spårar ur, men ha tålamod med att jag inte alltid ser och förstår när det händer...
 
Min hjärna vet att jag är fin och speciell. 
Att jag duger som jag är.
Men jag behöver bara få känslan att fatta det också...å den där känslan verkar vara extremt tröglärd... ; )
 
Har vänt i känslan för denna gång och laddar för att resten av dagen ska bli bra istället! : )
 
Love // TT

Midsommar & fotboll!! : )

Hello all!! : )
 
Blir alltid lägre frekvent på blogguppdateringen på sommaren...men jag gör ju så mycket kul hela tiden!! Och är sällan vid datorn... : )
 
Vid 10.30 tiden på midsommaraftton så klev vi (och galet mycket packning) på båten och gav oss iväg mot destination midsommarfirande! 
 
 
 
Prinsessan finner sej och gör sej hemmastadd i de flesta miljöer... : )
 
Väl framme, när midsommarlunchen var intagen, så fick hon både åka fort och prova ro gummibåten själv...
 
Finns det något bättre än när vuxna engagerar sej??? Hon var i n t e missnöjd kan jag meddela! : )
 
Ingen midsommarstång i år, men en krans försökte mamman sej på iallafall...
För att vara den första, kan jag väl åtminstone få godkänt..?
 
Skönt när solen äntligen tittade fram...
Varsin (åldersanpassade) midsommardricka..
Myyyys!!!
 
Midsommardagen inleddes med hällregn! Det regnade, och regnade och regnade... Prinsessan tyckte inte det var lika roligt då alla bara soooov... ; ) Men efter någon timme så vaknade även de andra vuxna och hon fick följa med ut och fiska (när det äntligen blev uppehåll)...
Lördagkvällen bestod i att packa upp, äta, duscha och sooooova... : )
 
Imorse ringde alarmet kl 7 och det var dax att tagga fotbollscup!
Tre matcher, tre vinster. Dom var superduktiga!! Lilla fröken Kallander har ärvt mammans vinnarskalle (på gott och ont...), vilken kämpe!! Mål, målpass och snygga räddningar... 
Så här såg hon ut när vi kom hem:
 
Äkta fotbollsben! : )
 
Vi är i princip hem och vänder...imorgon bär det iväg igen... Denna gången till mormorn där hennes kusiner ska vara i veckan... Förhoppningsvis ska det vara lite varmt nu någon dag, så vi får åka och bada lite. 
 
Men just nu, i skrivande stund, så är min soffa, lugnet och tystnaden väldans skönt... 
 
Love // TT
 
 

Vilar mej i form..

Hello all!! : )
 
Inte helt otippat eller ovanligt så är det "betala räkningarna dagar" just nu... : )
Det gör ont i varenda cell i kroppen...men jag har haft en härlig vecka med prinsessan och en rolig och varierande helg med mr underbar och mina vänner...
 
Blir varm i hjärtat när jag tänker på alla fina människor jag har omkring mej... Mitt största problem är hur jag ska få tid (och med tid menar jag ork) att träffa alla så mycket som jag vill... Så det är ju rätt angenäma problem... : ) Det blir dock tråkigt de gånger vännerna känner sej bortprioriterade... Det handlar inte om att jag inte v i l l ses... Det handlar bara om att jag vill ses så mycket att jag glömmer ta in kroppen i den beräkningen... När kroppen säger stopp måste jag lyssna. Och säger den till på skarpen och jag vet att jag ska köra bil sen, så måste jag avboka det andra för att fixa att köra bil dit jag ska.
 
Jag och prinsessan var ju hos hennes älskade morfar med fru i slutet på förra veckan...alltid lika mysigt. Påvägen hem så åkte vi förbi försvarsmuséet, som är ett favoritställe för prinsessan...
Här är hon inne i en stridsvagn...:
 
Fredagkvällen ägnade jag med fina vänner där jag lyckades bli bjuden på både godmat, vin och underbart sällskap! : ) När mr underbar kom till min stad, så åkte han förbi och hämtade upp mej... Så fredagen innehöll det bästa från tre världar: Prinsessan och famlj, vänner och tid med mr underbar.. : )
 
På lördagen var det mr underbars dag.
Vi var på ett evenemang annordnat av bla Bilsport som heter "En dag på strippen" där "vanliga" (så vanliga var dom inte) gatreggade bilar får tävla. 400m raktfram. Fort. Det mullrade, rök och tjöt en hel del den dagen kan jag säga... : )
Här är mr underbars bil:
 
Man tävlar i olika klasser. Hans klass heter "Framhjulsdrift utan överladdning", vilket betyder klassen med minst under huven... ; ) Men man tävlar ju mot dom i sin egen klass så det spelar ju ingen roll. Huvudsaken att man har roligt! : ) Till och med jag blev sugen att köra..! Man ska ju "bara" köra rakt fram...det borde ju även jag klara av... ; ) Fast ni som känner mej vet att jag a l d r i g vill göra något jag inte behärskar, inte inför publik... Men det gick fort hem kan jag säga... :P Tur att polisen var på andra ställen just då... ; )
 
Även om jag vilade massor under dagen (låg i bilen mellan racen) så var jag h e l t slut när dagen var klar... Men kul att jag orkade vara där iallafall. : )
Söndagen bestod av mysig sovmorgon, ett infomöte och påkvällen fick jag besök av en fin vän jag inte träffar så ofta...så vi hade mycket av prata om... : )
 
På natten kunde jag inte sova så när väckarklockan ringde igår morse var jag allt annat än pigg...
Men skulle få mina nagla fixade av min jätteduktiga vän, så vad gör man inte för fåfängan...? ; )
Visst blev det fint..? : )
 a
 
Sen tog det t i m m a r att packa ihop för att åka ner till mr underbar... Och jag somnade nästan i bilen påvägen ner... Men väl framme så var det skönt att jag pallrade mej iväg... Mysigt med kramar när man har skitdagar... Och så kan jag ju bara vila nu... Så jag är pigg inför midsommar och prinsessan. : )
 
Innan jag tok kraschade igårkväll så fick jag bevittna sjösättningen av mr underbarsväns fina båt....
 
Det är lite spännande när man flyttar omkring något som är värt så mycket pengar... Men killen som körde kranlyften (?) visste vad han gjorde om man säger så... Så nu ligger hon tryggt och säkert i vattnet... : )
Och vi hoppas på bra väder inför midsommar. : )
 
Nu ska jag stappla in i duschen och det är väl ungefär det mest ansträngande jag planerar att ta mej för idag... Och imorgon är det en ny dag. : )
 
Take care!!
Love // TT
 

Här har vi sommarlov!!! : )

Hello all!! : )
 
Här är vi fullt upptagna med att ha sommarlov, så bloggen hinns inte riktigt med...
 
På tisdagmorgonen plingade det på dörren kl 7.30 och vårat sällskap för dagen gjorde entré:
 
9+ veckor gamla Hydra... Galet söt och mysig!! Men sätta en liten valp, som normalt bor på landet, i en lägga på andra våningen med ett jäääääätteläskigt trapphus påvägen ut, är inte den enklaste kombon...så kan vi väl säga... ; )
 
 Vi var rätt slut sen, prinsessan och jag... : )
Och jag fick henne tom att erkänna att det här med att skaffa hund kanske ändå inte var på tapeten riktigt än... : )
 
På kvällen var det fotbollsträning. Hon var super duktig i målet!! Vågade gå ut, möta och räddade massor av bollar. Stolt,,,? Jag...? Nää, hur tänkte ni nu?? :P
 
 
Igår drog vi norrut, till min Pappa med fru. Och här har vi det som vanligt helt fantastiskt!! Två middagar på raken innehållande både grillat och vin... Need I say more??
Och prinsessan har fått fotbollsskor och målishandskar...fått spela fotboll och följt med morfarn tll skyttehallen för att skjuta luftgevär...OCh imorgonbitti ska dom ut och fiska innan vi åker hem...så hon är nöjd. : )
 
 
Jag tror vi provade alla fotbollsskor i affären, men tillslut hittade den tålmodige expiditen ett par skor som varken glappade i hälen eller var för trånga... : )
 
I vilan mellan varmrätt och dessert (ja, så är det på det här fantastiska stället) så blev jag underhållen av prinsessans improsolon. Å bra låter det dssutom!!
 
Imorgon drar hon till pappan och jag inleder helgen med att först agera lite flytt-taxi, sen vinsurr med en fin vän... På lördagen är det "En dag på strippen" som gäller... (Återkommer mer ingående om det senare... Men det körs bilar, på tid.. Dragracing med gatreggade bilar... Som sagt, när jag vet mer, får ni mer... : ) )
 
Nu är det soffchill som gäller. Resten av huset sover redan. Som sällskap har jag datorn, tv:n, ett halvtglas vin och torkat och rökt älgkött... Jag kunde definitivt haft det sämre... : )
 
Take care!!
Love // TT
 

Livet...

Hello all!! : )
 
Har landat hemma i min sköna soffa och n ä s t a n packat upp klart...
Kroppen skriker och protesterar, vissa slag förlorar jag men än så länge så leder jag det stora hela...
 
Fastnade i gamla konverstioner på fb...tänker på, med ett leende, på allt galet som hänt senaste åren... : ) 
Och på vem jag är, som kom ut ur allt detta... Än är slagen långt ifrån över och än kommer jag att ta felaktiga beslut, men eftersom så kommer jag närmare och närmare sanningen om vem jag är. Vad jag står för och vad jag vill. Vad jag är villig att offra för att komma framåt och när det är läge att backa undan...när det kostar mer än det smakar...
 
Sen blir ju ingen någonsin vaken skottsäker eller fullärd... Lite tur är väl det...? Annars skulle livet bli nog så förutsägbart... : )
 
Helgen har tillbringats med prinsessan i fokus...
Det har umgåtts, setts film, lekts på lekparker, badats, shoppats och massor mer...
Brukar tänka det emellanåt (när jag tycker att hon får lida för att jag inte orkar..), att hon har det rätt bra min unge..! : ) Det mamman inte orkar fysiskt tar hon igen med närvaro. Andra fina vuxna i våran omgivning finns där för att fånga upp det jag inte orkar... Så oerhört tacksam för det! <3 Så i slutändan får hon nog göra mer än många andra... Utlandsresorna får hon hoppa över, för till dom finns inga pengar... Men det är betydligt fler än jag som inte har råd med sånt... Och hon får så mycket annat istället...
 
 
Bada... (Å ja, vi vuxna badade med henne...en stund iallafall... : ) )
Vuxna som engagerar sej...
 
 
 
Här har hon begravt (under kuddar, täcken, en låda kläder och slutligen en madrass) Mr Underbar i sängen... Ett hyffsat tufft uppvaknande av en ickemorgonmänniska kan jag väl tycka... ; ) Men roligt var det (för mej och prinsessan iallafall... *ler* )!!
 
Sen är hon magiskt duktig på att leka och roa sej själv också... Gillar vårat fina team. <3
 
Hoppas jag somnar fort ikväll för imorgon kommer det en söt liten krabat och hälsar på oss kl 7.30 på morgonen. Vi ska få äran att vara valpvakt till en 10v liten jämttik, hydra. Det blir en rolig men intensiv dag... : )
 
Hur har eran helg varit? : )
Love // TT
 
 

På natten...

Hello all!! : )
 
Senaste dagarna har varit betydligt tuffare än jag förväntat mej...
Inser att jag kanske borde rådgjort med min läkare innan jag satte ut all smärtlindring...
Jag f å r ju göra det när jag vill och hon vet att jag kan hantera det och litar på mej, så det är inte det... Men jag var nog i lite sämre skick än vad jag ville låtsas om... : )
 
Men samtidigt, om jag inte kan vara utan på sommaren så när då? 
Jag v i l l  j u  i n t e mata kroppen med en massa kemikalier (vem vill det) och som sagt, gör jag inga uppehåll så kommer kroppen bara att kräva mer och mer...
 
Leder och muskler verkar tack och lov, lugnat ner sej en aning, men då sätter buken igång och bråka istället... Och där hjälper varken solen eller vilan... Blä!
 
Börjar bli lite trött på nattvaken...iallafall när jag inte har något sällskap... Får leta reda på lite nattsuddarvänner kanske... : )
 
Era åsikter om att jag sover på dagen kan ni hålla för er själva!! En gång gjorde jag det, efter att varit vaken i flera nätter o c h klivit upp på morgonen. Någon gång behöver jag få igen lite sömn. Annars slutar jag ju helt att fungera.
 
Hoppas dock att jag får sova snart, då jag får prinsessan imorgon och har en hel del att fixa inför examen. 
Det är stort för lilla fröken att få ha sin första examen. Hon har förklarat att vi måste kliva upp t i d i g t för att hinna fixa håret. Sötnöt. Nå, jag har gått runt på 2-3h sömn förr, så blir det så så överlever jag det med. : ) även om det skulle bli 2 nätter på rad... 
 
Nu börjar jag faktiskt bli tröttare än smärtan känns...så nu ska jag fortsätta se filmen jag tänkte somna till...
Å lite sällskap har jag ju iallafall... : )
 
Hoppas ni sover gott sen länge! <3
Love // TT
 

Jag ångrar mej nästan lite...

Hello all!! : )
 
Nu är det exakt en vecka sen jag slutade med morfinet... Och det går bra, det gör det... Men enkelt är det inte...
I natt kom en ordentlig abstinensattack igen, men det är ändå bristen på ork som är jobbigast...
Eller egentligen bristen på fejkad ork... Är man bedövad så orkar man ju göra mer... Och nu är allting tungt, tungt, tungt... 
 
Jag hinner liksom glömma det mellan varven...
Och jag vet att den fejkade orken kan förstöra ordentligt...jag v e t det... Men just nu känns det mindre väsentligt... Tur att man är en tjurskalle som genomför det man bestämt sej för, oavsett... Men blä vad tungt det är!!
 
Glad att regnet bara var kortvarigt och att solen och värmen om tillbaka igen. : )
Å ikväll ska jag på bio!!! Ni vet, som en riktig dejt... Gillar!! 
 
Så då vilar vi väl i solen fram till dess då... : )
Puss på er!
 
Love // TT

RSS 2.0