Om att välja...

Hello all!! : )

Det var fredagkväll när jag började detta inlägg, och efter en( då) trevlig och god middag hos fina vänner, snusar prinsessan i sin säng och jag är på min vanliga plats...i soffan... : )

Nu är det söndagkväll och helgen har varit full av roligheter!!! Igår kom delar av famlijen hit och min bonussyster med son sov över till idag... Så vi har ätit och druckit gott (om än vissa tyckte att jag var för generös med vinet.. ; ) ), surrat, druckit kaffe och barnen har lekt, lekt, lekt... När vi lämnat av våra gäster på bussen så drog jag och prinsessan ut till andra fina vänner och badade badtunna, ljuvligt!! Men shit vad trött man (jag) blir!! : )
Ikväll står det soffchill och filmmys på schemat!!

Imorgon är det valborgs...det firar vi med goda vänner och olika former av eldar...precis så som sej bör... : ) På tisdag tonårskalas och bokföring...å sen, jag då är det vardag igen.. : )


Om att välja...Ibland känns det som om det finns alldeles för mycket att välja på och i andra stunder är den enda valmöjligheten man har är att välja att INTE sura ihop, utan att lyfta huvudet högt och gå vidare... Och ibland känner jag att det senare alternativet kommer i min väg lite väl ofta...

Men just nu så övar jag mej i att välja det jag mår bra av...det kan ju tyckas självklart, men så har det inte sett ut i min värld... Man lever bara en gång och livet är alldeles för kort för att slösasbort på grubblerier...! : )

Det är ju inte bara jag som väljer...alla människor har ett val...och väljer dom så att det på någotsätt påverkar mej, så är det ju deras val...det enda jag kan göra då är ju att välja hur jag ska förhålla mej till deras till eller bortval... : )

...blev lite flummigt det där kände jag...men ni kanske förstod ändå?? : )
Nu är det dax att äta lite och hoppas att filmen med sällskap dyker upp snart... : )

Take care!! : )
Love // TT

Om jag någonsin ska ha ett förhållande igen...

Hello all!! : )

Är inne i förhållandenas vara och icke vara ikväll...och jag håller fortfarande fast vid att jag inte vill ha ett "riktigt"förhållande, huvva!! : ) Jag vill leva mitt egetliv och göra vad jag vill, så som jag gör nu... Det enda jag vill ha är lite närhet, mys och bus emellanåt... Jag är ju sjukt närhetsberoende, så det behöver jag... Men inget krångel...

Skulle jag dock (mot förmodan) ändra mej på den punkten så kommer den här låten väl till pass...:




You look nice alright
and I like the way you nod after everything I say
like it actually means something
to you

And I like your record collection
Townes and Jens with a hint of Rickie Lee
And you’ve cleaned up the bathroom, made a really nice soup
but a bit too much sci-fi in your shelf with DVDs

But there’s some things you need to know about me:
I’m weak right now, real weak right now
I need proof before I dare to open this heart
so I prepared a quiz for you:

Would you freak out if I said I liked you?
Do you walk the line?
Is your IQ higher than your neighbour’s?
And is it very much higher than mine?

Can you sleep when I grind my teeth?
Do you look away if I slob when I eat?
Will you let me be myself?
Can you at all times wear socks?
because I’m still scared of feet

Do you talk in the middle of Seinfeld?
Do you read more than two books a month?
Do you get racist or sexist when you’ve had a few?
Is it fine if I make more money than you?

Have you slept with any people I work with?
Is there anyone you’d rather wish I’d be?
Do you still keep pictures of old girlfriends?
Are they prettier than me?

And if I’d fall, would you pick me up?
If I fall, will you pick me up?

 

Visst är det väl så...? Att vi alla skulle vilja göra ett quiz...?

Love // TT


En underbar överraskning!!! : )

Hello all!! : )

Kroppen är fortfarande inte helt på banan, men igår var definitivt en bra dag iallafall!! : )
Lunch med en fin och nyfunnen vän och på kvällen (eftersom det var onsdag) så var jag och lyssnade på en massa musik igen... När jag kom hem (duktigt sliten ikroppen) så plingade det på dörren... Och där står bästastevännen och suprisar mej!!! Hon bor dryga 60 mil härifrån, så vi träffas alldeles för sällan... Men idag hade hon ett möte i grannstaden, så hon släppte av ressällskapet och fortsatte en timme till... *lycka*

Alltså...det är väl klart att man alltid blir glad när ens vänner kommer förbi...men denna underbara tjej betyder så oerhört mycket för mej att det inte riktigt går att sätta ord på det... Jag har, som jag nämt tidigare, många fina, fantastiska vänner som jag älskar... Men det här handlar om en vän som vet alla mina mörkaste hemligheter, som funnits vid min sida genom ALLT som hänt i mitt liv sen jag var 17... Som känner mej bättre än jag känner mej själv... som..ja, ni förstår... : )
Tack finaste du för den överraskningen! <3 Älskar dej! <3

Är lite småsur på vädret...eller eg min planering... Igår var det ju kanonfint, men då hade jag möten hela dagen... Idag är det grått igen... Men jag väntar med glädje till lördag, då en stor sol är utlovad!! : )
Imorgon kommer prinsessan och jag blir ordningsam igen... : ) Nu måste jag hitta en cykel åt henne... Önskar jag hade mer pengar... *suckar*Får leta på blocket... Ni vet inte av en cykel på 20tum som är tillsalu?? : )

Appropå pengar...så m å s t e jag ta tag i bokföring och deklaration...har börjat...men det är ju såååååå tråkigt...å nu brinner det i knutarna i vanlig ordning... When will I ever learn?? : ) Fördelen med att vara sjuk är att det inte blir mycket att bokföra...men det ska ju ändå göras...

Nu tvättdax, sen barnvakt och så kanske tjejkväll på sta´n??
See you!

Love // TT

Heaven and hell...

Hello all!!

Idag är en av de tyngstadagarna jag haft på länge när det gäller kroppen och smärtan... Det bara skriker i varenda cell och jag skulle bara vilja försvinna från alltihop... Lyckligtvis så vet jag att det alltid ger med sej...sooner or later... Men just nu kan man definitivt hålla sej för skratt...
Finavännen skjutasade mej till sjukgymnasten idag, så jag kunde få lite nålar iallafall...

Jag har sagt det många gånger, men beröm kan aldrig ges för mycket...jag HAR världensbästa vänner!!! Utan alla er underbara skulle jag aldrig orka... Som ringer eller kommer förbi när jag behöver någon vid min sida, som kör mej när jag inte orkar köra, som handlar åt mej, diskar, tar prinsessan en stund, bjuder mej/oss på middag och mycket, mycket mer... Men som framförallt får mej att skratta och som får mej att känna mej som vilken människa som helst.. Att jag får vara jag, utan förbehåll...
Jag älskar er allihop!

Igår var en drickakaffe/surra/skratta/se film dag/kväll...just vad jag behövde... : )
Jag uppskattar verkligen enkla människor som inte behöver krångla till allting i onödan...vill man träffas så träffas man, punkt. Krångel får andra hålla på med.

Nu blir det nedbäddning och hoppas att jag hittar förströelse för hjärnan...nu behöver jag verkligen tänka på annat...
Hoppas verkligen att ni har en bättredag än mej just nu...

Love // TT

Bakis utan alkohol...

Hello all! : )

Gårdagens 24h musikfest var superkul!! Jag var där från 15.30-00.30 (med en taktikvila på en vänssoffa på kvällen, för att jag skulle hålla ut till sista bandet jag ville se..)..och jag kan sammanfatta det så här, jag är lika bakis idag som om jag varit på efterfest till tidig morgon... Kroppen orkar inte sitta upp så länge, så är det bara! Men ibland är det värt att passera gränserna... : )
När jag vaknade imorse så hade jag en heldel meddelanden med frågor om var jag och efterfesten var...haha.. Inatt var jag en duktig flicka och sov hemma i min säng... Hade ju redan haft mitt roliga... : ) Och utan doping så orkar jag inte så länge...

Just nu ligger jag och samlar kraft för jag m å s t e handla. Kylen är helt tom. Men jag ska belöna mej med kaffe och surr hos bästaste syster och finaste syskonbarnen....då känns det lite bättre... : )
Varenda cell i kroppen skriker åt mej att vara still! ...men dom kommer skrika ännu mer om dom inte får mat... : )

Här kommer en roliglåt som en vän gjort...historien bakom är följande:
Två ungabekanta (en kille och en tjej) till låtensuppbringare var annorstädes och skulle ut på galej...då dom tänkt sej hitta varsin rolig förströelse kvällen till ära, så frågade killen sin tjejkompis: Jag har inga kondomer...har du någon jag kan få?? Tjejen svarar, nja...jag har bara en... Varpå killen tänker till (?) och säger, men vi kan väl dela?? : )



Det HÄR är humor och eftertanke när den är som bäst...så där på söndagsem... : )

Love // TT

En snabbis... : )

Hello all!! : )

Ligger i soffan och är hungrig...kylen är tom och bilen i stan...planering? Vad är det?? : ) Nåja, det löser sej säkert.. : )
Igår var en sån kul kväll som man kunde förvänta sej!! : ) Å jag är extrasuperglad för min systersskull!! : ) Det är din tur att få må bra nu finaste du!!! Det har du verkligen förtjänat!! <3

Nu laddar jag om inför en helkväll med musik!! : ) Hoppas bara att kroppen orkar som jag vill...utan doping så brukar det bli lite tungt...men det går så länge det går.. : )

Jag lovade ju en bild på min nya look, så hålltillgodo:



Ni som känner mej vet ju att jag gärna inte gör saker halvdant... : ) Så ska man förändra nåt, så varför inte göra det ordentligt?? ; ) All in!! : )

Nu börjar det bli läge att hoppa i lite kläder och trolla fram lite mat...
Ha en underbar fortsatt dag!!

Love // TT

Thank God It´s Friday!! : )

Hello all!! : )

Varit mer än fullt upp...
Haft över två dygn fyllda av mänskliga möten...mina fantastiska vänner har avlöst varandra och jag har dessutom tillbringat en dryg arbetsdag hos frissan... : ) Så efter en del missöden...(halva håret var lysorange för en stund)...så blev det tillslut som jag tänkt det!! : ) Kort, rött och busigt! : ) Bild kommer...

Så, idag är det fredag och bytesdag åt fel håll...prinsessan åker till sin pappa...
Men jag måste säga att det går bättre och bättre det här med varannan vecka... Hon har så roligt hos sin pappa och dom har så bra kontakt att jag är helt lugn när hon är där. Känns jätteskönt. Om än mammahjärtat längtar efter henne när hon inte är här, så vet jag att hon behöver sin pappa lika mycket som hon behöver mej...
Och jag har börjat hitta ett eget liv veckorna utan henne..fylla dagarna med en massa roligt så att saknaden inte blir för stor...

Just nu är lillafröken på förskolan...hon är normalt ledig på fredagar, men idag så var fröknarna från förskoleklassen där och hälsade på... Min lilla skrutt börjar s k o l a n till hösten!!! Jösses! Försöker ta vara på den här tiden så mycket som möjligt...sista året jag kan ha henne hemma som jag vill...så både onsdag och torsdag har vi hittat på annat bus... : )
Men snart är det dax att hämta henne och jag tror vi drar en sväng på sta´n och fredagsmyser lite...
...efter hon åkt, så drar jag på grill/vin/sång/gitarrkväll!! Sämre fredagar kan man definitivt ha!! : )
Och imorgon är det musik som gäller!! : ) Heeeeela långa dagen... : )
Bara lite mys på det här så har jag receptet på en perfekt helg... ; )

Funderar en del på valen man gör, eller inte gör...just nu har jag inte den blekaste aning om hur jag ska tolka vissa saker som händer omkring mej...men jag kanske inte ska tänka så mycket...? Ivanlig ordning så har jag ju en förmåga att överanalysera det mesta... : ) Jag får greppa tag i min "go-with-the-flow" attityd, chilla och se vad som händer... Fast när jag inte tänker alls, så har jag ju en förmåga att hamna mitt i soppan...men det kanske är där jag ska vara?? : ) En sak är då säker, jag har inte tråkigt!! : )

Sååå, ha en fantastisk fredag, för det ska jag ha!! : )
Love // TT


Vårkänslor!! : )

Hello all!! : )

Igår var en dag full med aktiviteter, som visar sej i kroppen idag... Men jag lägger min energi på att acceptera att det är som det är...vila och ladda för kören ikväll... : )

Däremot så spritter hela kroppen av vårkänslor!! Härligt, härligt!! : ) Har såååå mycket roliga och spännande saker som händer i mitt liv just nu!!
Och att man kan börja sitta ute på balkongen gör ju inte saken sämre direkt.. Jag är så oerhört beroende av solen!! Den här tiden på året, när man nästan är helt tömd på solljus och värme, så är jag nästan desperat att få komma ut. Men det finns forskning på att ju mörkare en människa är, desto mer solljus och d-vitamin behöver man... Och ni som sett mej på sommaren vet ju att jag inte har många procent irlänsktblod i mej...alls.. : )
Många tycker att värmen är jobbig, men jag bara älskar den... Bland det bästa som finns är att ligga i solen, blunda och bara känna solstrålarna träffa kroppen och värmen sprida sej... Underbart!!

Ser just nu på "Hundviskaren" och blir lika amazed som alltid över Cesar!! Och över hur självklart allt är när man förstår v a r f ö r hunden gör som den gör.. Tänk om vi skulle förstått detta, så enklet allt vore... Det gäller ju även i det mänskliga mötet... Om än vi människor krånglar till allt helatiden...för det mesta helt i onödan... : )
Läste en bra grej på nätet som jag verkligen försöker jobba med..övning ger färdighet...:



And who doesn´t want freedom?? : )

Ser framemot helgen!! På fredag vin, gitarr, sång och grillning med bästaste syster och hennes finavän... Lördag är det 24 timmar musik!! En spelning med massor av olika musiker och band, som pågår i 24 timmar!! Nu orkar jag ju inte i 24 timmar...men från 16 -24 skulle jag vilja vara där...får se hur länge jag orkar.. : )

Nu lite sångövning och sen kaffe med finavännen...hämta prinsessan, lämna grejer, middag och så kören!! : ) SEN laddar vi om för en ny dag! : )

Love // TT


Underbara, jobbiga helg... : )

Hello all!! : )

Söndagkväll och dax att summera helgen...

Fredagen var fylld till bredden med möten, fix, mys och bus! Skulle leasat ut prinsessan några timmar bara, så jag kunde närvara på middagen på 40-årsfesten...men då säger hon: "Mamma, varför får jag inte sova där??" ...å tja...ville hon, så givetvis fick hon... : ) En snopen mamma ignorerade "bortvaldgrejen" och taggade på för party istället..!! : ) Hos bästaste barnvakterna finns det en tonårstjej med ett enormt hästintresse som givetvis är prinsessans idol och hjälte... Så att mamman blir "bortvald" är ju inte så konstigt... : ) Känns bra att hon tror sej vara utan mej ibland, det var ju helt otänkbart för ett halvår sen... Känns skönt att hon börjar bli trygg igen... Av själviska syften vill jag dock inte gärna lämna bort henne ionödan...jag har henne så lite som det är ändå... Men har jag haft barnvakt på helgen, så kan jag ju ha henne hemma på veckan istället...så tiden tillsammans är ju ändå den samma.. : )

40-årsfesten var fantastiskt rolig!! : ) Innehöll allt en fest ska innehålla...
Kl 23 började vi städa ihop och sen fortsatte delar av festen, givetvis med jubilaren, ute på krogen!! Inte helt otippat kom jag på den brilijanta idén om efterfest...som även den var kul...det var däremot inte gårdagen på samma sätt... : ) Gårdagen var fylld med trevligt främmande och prinsessamys, så på så sätt var det kul!! Var lite sliten bara... : )

Idag har vi varit på lek och kaffe hos finavänner...och för en timme sen hittade jag prinsessan sovandes i sin säng..men nu, när hon bör gå och lägga sej...är hon såklart inte trött...hmm..undrar när hon tänkt somna ikväll...tur vi inte har tidigar mornar här...

Den här låten har följt mej hela helgen, så därför får ni den ni med... : )



"Like A Hurricane"

Once I thought I saw you
in a crowded hazy bar,
Dancing on the light
from star to star.
Far across the moonbeam
I know that's who you are,
I saw your brown eyes
turning once to fire.

You are like a hurricane
There's calm in your eye.
And I'm gettin' blown away
To somewhere safer
where the feeling stays.
I want to love you but
I'm getting blown away.

I am just a dreamer,
but you are just a dream,
You could have been
anyone to me.
Before that moment
you touched my lips
That perfect feeling
when time just slips
Away between us
on our foggy trip.

You are like a hurricane
There's calm in your eye.
And I'm gettin' blown away
To somewhere safer
where the feeling stays.
I want to love you but
I'm getting blown away.

You are just a dreamer,
and I am just a dream.
You could have been
anyone to me.
Before that moment
you touched my lips
That perfect feeling
when time just slips
Away between us
on our foggy trip.

You are like a hurricane
There's calm in your eye.
And I'm gettin' blown away
To somewhere safer
where the feeling stays.
I want to love you but
I'm getting blown away.

Hur har eran helg varit?? : )
Love // TT



Regn ute, regn inne...

Hello all!! : )

Idag vet jag inte riktigt vad jag har för dag... : )
Tempot har varit lite högt de senaste två dagarna...så  vi kör i slowmotion idag...har hoppat luncherbjudanden och tog på mej mjukisarna i stället... Fast sällskapssjuka jag vill ju sällan vara själv HELA da´n...så nå´t blir det nog...

Även om jag börjar bli mer än van, så är det svårt att låta bli att deppa lite när kroppen säger ifrån...men jag börjar bli riktigt duktig på att lyssna, faktiskt!! *klappar mej själv på axeln* : )

Måste skratta lite åt min hjärna som helt slutar fungera mellan varven... : ) Igår spenderade jag en (1!!) timma åt att åka runt och leta efter min börs..när jag gett upp och åkte hem igen (hade redan letat hemma) för att spärra korten...så började hjärnan tillfälligt att fungera igen...och jag hittade den...i en byrålåda...!! När jag sen skulle åka och hämta upp en kompis, så fick jag vända efter telefonen och lite senare engagerade jag flera okända människor, som var på samma spelning som vi,för att hitta smycket till mitt halsband som lossnat...det visade sej att det ramlat ner i min väska... Haha!! Världsklass!!?? : )

Fick bonusmysa med prinsessan igår, då hon skulle på en rutinkontroll för astman... Det finns inget bättre än bonusmys!! (Om än en timme av den tiden spenderades i bilen, åkandes fram och tillbaka i frustration...) : )

En fundering jag har är varför det antas att man menar något annat än det man säger...? Beror det på att jag är en av få som faktiskt säger vad jag tänker, eller för att dom som misstror mej går sej själv närmast??
Varför i helavärlden skulle jag ljuga om mina intentioner?? Den som förlorar mest på det i slutändan är ju jag!!
Säger jag att jag är glad för något som hänt någon, så ÄR jag det!! -annars är jag tyst!
Säger jag att jag inte vill leka familj, så vill jag inte det!! -varför skulle jag annars säga så??
Säger jag att jag mår bra, så gör jag det...jag är en storflicka...
..det enda jag behöver är tydlighet tillbaka...

Jag är en väldigt enkel person...jag vill ha roligt...och jag vill ha lite närhet emellanåt...punkt.
Jag är omgiven av fantastiska människor som på olika sätt berikar mitt liv enormt. Jag behöver ingen specifik person som på något sätt ska uppfylla alla mina behov. En sån person existerar inte och jag lever inte i någon illution om att det någonsin kommer att göra det.

Imorgon kommer prinsessan och så är det 40-årsfest på samma dag...jag gillar inte när det blir så...men jag kör, så jag kan åka och hämta henne efter middagen...om det inte blir så att min syster blir utan barnvakt...för då slutar det nog med alla barnen här... We´ll see... Sen räknar jag med en massa roliga saker med prinsessan i fokus hela helgen!! : ) Någon som vill leka med oss?? : )

Någor jag missar ihelgen är dock en spelning som jag tror skulle vara superkul att se!! En kompis spelar och jag har inte sett han på scen sen jag var 15, så det hade varit superkul...men fel helg. Han får helt enkelt se till att ha fler gig snart, så jag kan vara med! : )

Nu behöver jag ta tag i lite måsten...men bara lite...sen ska jag belöna mej med en till koppkaffe!! : )

Take care!! : )
Love // TT




Tisdagarna med kören...

Hello all!! : )

Just nu ligger jag i soffan med ett leende på läpparna och trasiga höfer...och nä, jag har haft roligt med inte SÅ roligt... ; )
Varit på kören ikväll och vi har "höftvickat" en hel del...tur är att vi sen bara gör det i två 8:or på våra uppträdanden... OCH tur att det är sista låten...haha...mina höfter fixar INTE sån´t här...men KUL är det... : )
Det är med kören som med det där andra ni först tänkte på att jag menade...det är definitivt värt smärtan efteråt!! : ))

Så glad och tacksam för musiken!!
Vilken skitdag jag än har, så vet jag att tisdagarna med kören botar det mesta!! : ) Iallafall tillfälligt... : )

Större delen av kvällen har vi repat "Dead ringer for love" (sinnessjukt rolig låt att köra!! Å nu börjar den sitta..), men vi körde även igenom en ny låt...som vi bla ska sjunga på våran körledares vigsel i sommar (tillsammans med slagerkören)...
Hon måste ju ändå tycka att vi låter rätt ok då hon vill ha oss på sin vigsel.. ; ) Ska bli superkul!! : )

Med den här låten har man ju två val...antingen tänker man smöööööööööööööör (och kräks lite)... 
Eller så tänker man att det är väl fint att det faktiskt finns äktakärlek kvar i världen... Om än jag inte tror på den för min del längre, alls... Så är ju tanken fin... (Nä, ja e in´t bitter... : ) ) ..jag får tårar i ögonen när jag tänker på att så´n kärlek verkligen existerar... <3




  • Songwriters: Bryan Adams, Michael Kamen, Robert John Lange

When it's love you give
I'll be a man of good faith
Then in love you live
I'll make a stand, I won't break

I'll be the rock you can build on
Be there when you're old
To have and to hold

When there's love inside
I swear I'll always be strong
Then there's a reason why
I'll prove to you, we belong

I'll be the one that protects you
From the wind and the rain
From the hurt and the pain

Let's make it all for one and all for love
Let the one you hold be the one you want
The one you need
'Cause when it's all for one, it's one for all

When there's someone that should know
Then just let your feelings show
And make it all for one and all for love

When it's love you make
I'll be the fire in your night
Then it's love you take
I will defend, I will fight

I'll be there when you need me
When honor's at stake
This vow I will make

That it's all for one and all for love
Let the one you hold be the one you want
The one you need
'Cause when it's all for one, it's one for all

When there's someone that should know
Then just let your feelings show
And make it all for one and all for love

Don't lay our love to rest
'Cause we could stand up to the test
We got everything and more than we had planned
More than the rivers that run the land
We've got it all in our hands

Now it's all for one and all for love
Let the one you hold be the one you want
The one you need
'Cause when it's all for one, it's one for all

When there's someone that should know
Then just let your feelings show
When there's someone that you want
When there's someone that you need
Let's make it all, all for one and all for love

Så lämnar jag er med dagensbästa: En av mina bästavänner är från Skellefteå och därigenom ett stort SAIK-fan (vi pratar "håkkytävling" nu,till er som inte är med..) Min systerdotter håller även hon på SAIK, trots att i n g e n annan i familjen gör det..övriga familjemedlemmar och i synnerhet hennes mamma är trogna Luleå...
Min vän ansåg att min systerdotter behövde uppmuntran...Så idag fick hon ett paket av honom...en SAIK-halsduk!!!
DET är humor!!! : ))))

Tacke care!!
Love // TT



Projektdag!! : )

Hello all!! : )

Idag är en projektdag av rang...jag är fylld med energi och vill bara ta tag i allt som ligger och skräpar!! Utmaningen här är att göra det i lagom dos...så jag inte drar igång järnet, orkar två timmar och sen ligger i två dagar... : )

Städa på balkongen och sätta i gång med bokföringen ligger på prio ett! Vi får se hur långt jag tar mej idag... : ) Då jag m å s t e lägga in massor med pauser så välkomnas kaffesällskap å det varmaste! : )

På med musiken och så sätter vi igång!! : )




Det här är, konstlig nog kanske, den absolutstörsta "humör-höjar-låten" för mej!! Superskum video, men bra låt!! : )
...jag letade efter ett filmklipp från "The reservoir dogs" där den här låten spelas...men den gick inte att bädda in...så ni får länken här (obs, känsliga tittare varnas!!) : http://youtu.be/jrJQDnAHrRY

Lite skumt är det...jag hatar våld och blod, men Quentin Tarantinos filmer gillar jag... Jag gillar hans sätt att filma... (om än jag mår lite illa av blodet.. : ) ) 

Nu kör vi! : )

Have a wonderful day!! : )
Love // TT

Så där ja... : )

Hello all!! : )

Så där ja...det var det det... : ) Längre tid än så tog det inte att komma igen... : )

Tack mina fantastiskanära, för att ni är där när jag behöver er...både i natt och idag... <3 ..till er andra som råkade ut för mej under det senaste dygnet ber jag om ursäkt...det är så här det är att lära känna mej... : ) Med jämna mellanrum så lämnar förnuftet mej och dramaqueenen tar över.. ; )

Även detta en strategi "to keep me saine..."...Jag har dagar när jag bryter ihop totalt och så går det över...istället för att vara deppig jämt... Jag vill ju att livet ska vara roligt!! : ) Ibland blir det lite väl mycket verklighet bara... : )

Har avslutat denna dag med massor av skratt...precis just så som en bra dag bör avslutas... : )
Nu ska jag hoppa i ett lyxigtbad och bara mysa... : )

Fick se en bild på prinsessan som sjunger med sin pappa och hans kompis på after-skin i Kåbbe...mammahjärtat svämmar över av slolthet...hoppas, hoppas dom filmar om hon är med och sjunger även imorgon...
Så därför får samma låt avsluta denna söndag (om än jag tusen gånger hellre hört prinsessansversion...):





I heard there was a secret chord
that David played and it pleased the Lord
But you don't really care for music, do you?
Well it goes like this :
The fourth, the fifth, the minor fall and the major lift
The baffled king composing Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah, Hallelujah, Hallelujah

Well your faith was strong but you needed proof
You saw her bathing on the roof
Her beauty and the moonlight over through ya
She tied you to her kitchen chair
She broke your throne and she cut your hair
And from your lips she drew the Hallelujah

Baby I've been here before
I've seen this room and I've walked this floor
I used to live alone before I knew ya
I've seen your flag on the marble arch
But love is not a victory march
It's a cold and it's a broken Hallelujah

There was a time when you let me know
What's really going on below
But now you never show that to me do ya
But remember when I moved in you
And the holy dove was moving too
And every breath we drew was Hallelujah

Well, maybe there's a God above
But all I've ever learned from love
Was how to shoot somebody who outdrew ya
It's not a cry that you hear at night
It's not somebody who's seen the light
It's a cold and it's a broken Hallelujah

Hallelujah, Hallelujah, Hallelujah


Lycka... : )

Love // TT

Ibland blir det bara fel...

Hello all!! : )

Dom två senaste dagarna har i princip allt bara blivit fel...
Jag tänker fel, uttrycker mej fel, gör fel...tja...är lite fel... : )
Får bara gilla läget...man kan inte vara på topp jämt... Haft så mycket kul, men nu har verkligheten hunnit ikapp...
Jag är ingen ytligmänniska...och kan inte försöka låtsas vara det heller...
Jag har satt alla djupakänslor på paus sen i höstas...och bara levt här och nu...det har funkat och det har varit jättekul, men nu tog det slut... Den riktiga jag vill komma till tals...

Jag vill fortfarande leva mitt liv som jag lever det. Jag vill bara tillåtas tycka och känna saker...
Så nu drar jag täcket över huvudet en stund...
Bryter ihop och kommer igen...



Lite så här är det:



Det känns nu på morgonen
när ljuset inte vaknat än
och jag vänder ut och in på sommaren,
blir aldrig sams med den

Vi skulle nog ha hamnat här ändå
för lusten är svår att ändra på
jag väntar ut dig i tystnaden
för att det är lättast så

Du är för stolt, eller hur?
jag är för feg för att dra mig ur
vi tittar bort åt varsitt håll
och tänker samma sak
det känns ännu sämre nu

Var och en går hem till sig
och fast jag inte saknar dig
så känns det som att världen skulle rasa
om du glömde mig

Ja var och en går hem till sig
och jag skäms för att jag låter dig
men jag ska aldrig vara mot någon annan
som du är mot mig


See you on the other side... : )
Love // TT

Om att känna...

Hello all!! : )

Jag har haft roliga, fartfyllda dagar...igår åkte prinsessan till sin pappa och det blev tid för vuxenbus... Träffat vänner, skrattat, busat...ikväll har jag varit hos finavännen och soffchillat...
...nu hemma med funderingar av vad som ska bli av denna kväll...imorgon är det fest med många galna människor, så det kloka vore att vara hemma ikväll...men jag var sugen att lyssna på lite musik...vi får väl se....

Ligger här och funderar lite på det där att känna...det där som jag skulle låta bli att göra igen...det fröken livrädd och kärleken bestämt åt mej... Å det som är så svårt att låta bli...
Jag älskar verkligen mitt liv, det gör jag...men det här med att bli besviken...det blir jag ju så snart jag släpper ner garden... Så...vi håller kvar den uppe då??

..det är svårt...svårt för en känslomänniska att stänga av...att vara kall....att inte ta åt sej eller bry sej...
Isynnerhet när jag söker det jag söker...där jag söker...

Jag vill inte ha sambo/familjeliv...jag vill verkligen inte det...prinsessan har varit med om nog och jag orkar inte vara i ett förhållande 24/7... Däremot vill jag ha någonting...jag vill ha närheten, buset och skratten... Jag vill ha någon typ av löfte... Jag vill fortsätta leva och bestämma över mitt eget liv, men helt emotionellt ensammen vill jag inte vara...


Lite så här känner jag nog...:




Jag vet vad som måste göras
Ändå sitter jag kvar här
Och det skrämmer mig att jag kan nå dig var du än är

Och om jag behöver förklara
Den skugga som vilar i tiden
Förstör inga minnen, du vill inte se mig såhär

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder någonstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ända sitter jag kvar här
I ett sista kapitel som jag har förälskat mig i

Jag försöker att strida mot känslan
Men den är rädd och den spelar ett spel nu
Jag får för mig att jag kan va kvar men vet inte hur

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att måste ta steget ur vår sista dans

Jag vet vad som måste göras
Ändå ligger du kvar här
Och jag hoppas du sover, jag smeker dig lätt om din hals

Jag vill inte spara min längtan
Jag har tänkt men aldrig fått tala
Så feg att jag viskar du hör säkert ingenting alls

Men jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Ja, jag vet att jag döljer en sanning
Att väntan inte leder nånstans
Jag vet att jag måste ta steget ur vår sista dans

Älskling hör på, jag tar steget ur vår sista dans


...att känna eller inte känna...det är frågan...
Och hur gör man för att bara känna lite, lite grann...?

Love // TT

Smart eller korkad...?

Hello all!! : )

Ja mina vänner...vet inte riktigt vad jag ska säga om dagens aktiviteter... Men jag råkade ha en gnutta extraork, samtidigt som städhjälpen var här...så vad gör jag då?? Röjer i prinsessansrum givetvis!! Så nu har jag rensatbort 1/3 av böckerna, slängt 2 påsar skräp...gläds åt att man ser fria ytor i hennes rum nu...samtidigt som jag får ont i magen av all skit som är kvar... Detta har legat över mej sen jul... NU är iallafall hälften gjort, men armarna are done for the day...
Så man undrar ju...smart eller korkad...? Men oh, så skönt att det är gjort!! : ) Så vi bestämmer smart!! : )

(Och nä, det har ingenting att göra med att jag egentligen skulle börja med bokföringen idag...ingenting alls...hur kan ni ens antyda något sådant..??? ; ) ...)

Läste en bra och sann grej på nätet idag:



Det här är ju exakt överensstämmande med min nya livsfilosofi!! : )
Jag orkar verkligen inte med mera drama i mitt liv!! Bara leva nu och ha roligt! Upptäckte här om dagen att jag redan nu uppfyller några av mina önskningar för 2012 ...

( http://tebbetott.blogg.se/2012/march/arskronika2011.html )

...mycket skratt och lite tårar...jag m i n n s inte sist jag grät...det är då flera veckor sen..och DET är ovanligt!!
...under 2011 grät jag för år framöver..tror jag.. : )
Men skrattar, det gör jag hela tiden!! Åh, så helande det är att få skratta!!! : ) Underbara, fantastiska humor!! Jag har blivit rätt duktig på att hitta roliga människor... människor som berikar mitt liv...som g e r energi istället för att ta!  : ) Och som inte tar sej själva på så förbaskat stort allvar!! : )

Imorse chockade jag mej själv och vaknade före prinsessan!!?? Har aldrig hänt förr!! Oroande... : )
En helt ny känsla...att inte vara i koma på morgonen...märkligt måste jag säga...men inte helt otrevligt...omväxling förnöjer..!! ; )

Nu middagsfixardax!! Lyckades dock förhandla mej ur den utlovade kasslern då mina händer inte fixar skära den just nu... Måste skratta lite åt mej själv och min enorma styrka...haha...

1:Middag
2:sångövning
3:Kören!!! Loves tuesdays!! : )

Take care!!
Love // TT

Då försöker vi igen... : )

Hello all!! : )

Jag är ju som bekant, tekniskthandikappad... Så nu har min bloggdesigner och tekniska support försökt förmedla hur jag ska göra för att få in videoklipp i bloggen, som annat än länkar... Och hon är 14!!! Haha, nå...nu ska jag försöka iallafall... : )



Yey, it worked!!! Thanx Tova!!! : )

Det här är en låt av ett allt annat än nytt band, men nytt i mitt liv...bara ääääääälskar sammansättningen...inte ofta musik går rakt in (jag är ju som bekant, mer för texterna..), men i det här fallet så är texterna absolut sekundära... Det betyder inte att det är dåliga texter för det.. : ) Så ni får den med...så är allt som det brukar... : )
Och så klart tack till dej som introducerade dessa män i mitt liv... : )

Heavy Horses  
Iron-clad feather-feet pounding the dust
An October's day, towards evening.
Sweat embossed veins standing proud to the rlough
Salt on a deep chest seasoning.
Last of the line at an honest day's toil
Turning the deep sod under.
Flint at the fetlock, chasting the bone
Flies at the nostris plunder.

The Suffolk, the Clydesdale, the Persheron vie
with the Shire on his feather floating
Hauting soft timber into the dusk
to bed on a warm straw coating.

Heavy Horses, wore the land under me
Behind the plough gliding *** sliping and sliding free.
Now you're down to the few and there's no work to do
The traktor's on it's way.

Let me find you a filly for your proud stallion seed
To keep the old line going.
And we'll stand you abreast at the back of the wood
Behind the young trees growing
To hide you from eyes that mock at your girth,
and you eighteen hands at the shoulder
And one day when the oil barons have all dripped dry
and the nights are seen to draw colder
They'll beg for your strength, your gentle power
your noble grace and your bearing
And you'll strain once again to the sound of the gulls
in the wake of the deep ploug, sharing.

Standing like tanks on the brow of the hill
Up into the cold wind facing
In still battle harness, chained to the world
Against the low sun racing.

Bring me a wheel of oaken wood
A rein of polished leather
A Heavy Horses and a tumbing sky
Brewing heavy weather.

Bring a song for the evening
Clean brass to flash the dawn
across these acres glistening
like dew on a carpet lawn.
In these dark towns folk lie sleeping
as the Heavy Horses thunder by
to wake the dying city
with the living horseman's cry
At once the old hands quicken ***
bring pick and wisp and curry comb ***
thrill to the sound of all
the Heavy Horses comming home.back to top
Annars är här en traditionsenlig måndag...tung... Vet inte hur jag tänkte när jag trodde jag skulle orka bokföra idag...nå...lite ska jag väl få gjort från soffan iallafall...innan det är dax att hämta prinsessan...

See you soon!! : )
Love // TT

Det är hårt att dominera 80-talet... : )

Hello all!! : )

Jag är just nu så sliten att jag bara kan skratta åt det...haha... Men kul var det igår, massor kul...
80-talet är så mycker roligare i repris... : )
Festen var just så som en fest ska vara...godmat, dryck, skratt, sång, dans, trevliga och galnamänniskor... och så givetvis ballongdansen.. : ) Fast den vågar jag inte lägga upp bilder på... : )
Men här har ni min outfit för igår:





Snyggt va?? Haha!!

Idag blir det en väldigt stillsam dag...
Men jag kan skryta med att jag nu varit utan socker en vecka...inte ens en bakiscola!! Det ni!! : ) (Å ja, jag är medveten om att det är socker i alkohol...men inget annat socker då!!)

Imorgon har jag en massa tråkig bokföring att ta tag i...den enda fördelen med att jag varit för sjuk för att jobba, är ju att det blir väldigt lite att bokföra... Men göras måste det iallafall... Funderar på vilken belöning jag ska ge mej när jag är klar...
Och imorgonkväll är det föräldramöte på prinsessans framtida skola...OJ så stor hon börjar bli min lilla tjej...

I fredags hade vi tjejkväll med smink, hår och kläder... Hon fick sminka mej... Det tyckte hon var jättekul... Sen sprang hon fram och tillbaka och hämade "outfits" och accesoarer... Det är två ord jag INTE kunde när jag var sex år...haha... I have created a fashionmonster!! : )
Men det är en sak att leka med smink och en helt annan att använda det...så ni som har jagat upp er, kan lugna ner er igen... Vi l e k t e !! Hon får i n t e sminka sej och lämna läggan. På många år.

Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka förvandla mej till en mänskligvarelse igen... : )

Love // TT


RSS 2.0